Opnieuw punten voor KVW ’22

Sport

LEEK – Voor zaterdag 20 april stond de eerste thuiswedstrijd van de veldcompetitie op het programma. Weer een dagje gezelligheid op het korfbalveld voor de club. Dit keer stond het eerste elftal van KVW’22 tegenover Parabool 1 uit Groningen. Een mooie uitdaging om een ​​goed spel te demonstreren.

KVW’22 kwam al vroeg op een 3-1 voorsprong en het was duidelijk dat KVW sterker begon dan de Groningers. Het team moest echter wennen aan de weersomstandigheden en de veranderingen die zich in het team voordeden. Uiteindelijk had de KVW op veel posities nog kracht over en kon snel goede, lange aanvallen lanceren. Dankzij een goede defensieve tactiek ging de ploeg met een stand van 9-6 de rust in. Het team verliet zelfverzekerd de kleedkamer. Dat werd duidelijk in de tweede helft. Het team begon nog betere aanvallen te spelen. Dit kwam vooral door de duidelijke afspraken die waren gemaakt. De ploeg wankelde niet in de verdediging, wat terug te zien was in het eindresultaat. Uiteindelijk floot de scheidsrechter met een eindstand van 17-8.

Het team heeft nu twee weken vakantie. De volgende wedstrijd is zaterdag 11 mei. Het team reist vervolgens af naar Invicta/Frigro 1 in Kollum.