Jeremy Hilterman helpt FC Emmen in Maastricht

VOETBAL – Hallo, Hilterman! De voormalig spits van FC Emmen deed de Drentse club een groot plezier door in blessuretijd de gelijkmaker te scoren tegen MVV, de grootste concurrent van FC Emmen voor een plek in de play-offs.

Door het 1-1 gelijkspel bij De Geusselt bedraagt ​​het verschil tussen MVV en FC Emmen met nog drie wedstrijden te gaan slechts twee punten.

Hilterman, die zijn 16e doelpunt van het seizoen scoorde, hielp niet alleen de club waarmee hij in 2021/2022 een half jaar onder contract stond, maar ook zijn eigen werkgever. Dankzij het gelijkspel behoudt Willem II een voorsprong van drie punten op Roda JC. Willem II heeft 74 punten uit 35 wedstrijden, gevolgd door Roda JC met 71 uit 35. FC Groningen, dat om 21.00 uur tegen Cambuur speelt, heeft 67 uit 34.

FC Emmen deed gisteravond op bezoek bij Telstar wat het moest doen, maar het kostte de ploeg van de nieuwe coach bloed, zweet en tranen. Bij rust gaf niemand een cent voor FC Emmen, al kreeg de thuisclub in de 40e minuut wel een tegenslag (Kruiver werd direct van het veld gestuurd). In de tweede helft draaide de Drentse club de boel om, mede dankzij een gigantische ‘poedel’ van Telstar-doelman Ronald Koeman junior. Ben Scholte profiteerde er optimaal van en schoot Emmen op 2-2, waarna Maikel Kieftenbeld er in zijn 500ste wedstrijd als profvoetballer 2-3 van maakte.

Scholte zei na afloop dat hij zijn oude teamgenoot Hilterman zou sms’en om hem tot grote dingen te verleiden. Dus met succes…