FC Groningen profiteert met de overwinning van het puntenverlies van zijn concurrenten | RTL Nieuws

FC Groningen profiteerde optimaal van het puntenverlies van Willem II en Roda JC. De nummer 3 van de Keuken Kampioen Divisie verkleinde het gat in het klassement met een 3-0 overwinning op SC Cambuur.

Groningen heeft nog steeds 4 punten minder dan koploper Willem II en 1 punt minder dan Roda. Willem II speelde zaterdag gelijk tegen MVV (1-1) en vrijdag verspeelde Roda 2 punten tegen De Graafschap (1-1).

Groningen, sinds begin februari ongeslagen in de eerste divisie, zette de goede lijn voort tegen Cambuur. De ploeg van Dick Lukkien opende in de 23e minuut de score dankzij Marvin Peersman. De oud-speler van Cambuur kopte een hoekschop van Laros Duarte op de tweede paal binnen. Na een goede pass van Romano Postema scoorde Thom van Bergen tien minuten later de 2-0.

Na rust was Duarte met een krachtig schot dicht bij het derde doelpunt van de thuisploeg, waarna Van Bergen een kopkans niet kon benutten. Groningen eindigde de wedstrijd met tien man, nadat doelman Hidde Jurjus een fout maakte op de doorgebroken Milan Smit. De doelman mist volgende week daardoor de hoofdwedstrijd tegen Willem II in Tilburg. Ondanks de ploeg scoorde Groningen via Postema 3-0 in het eindtoernooi.