Rode kaart van Jurju ontsiert Groningse zege richting ‘finale’ in Tilburg – Voetbal International

FC Groningen versloeg SC Cambuur zonder al te veel problemen. De ploeg van Dick Lukkien maakte zeker een goede indruk in de eerste helft en lijkt klaar voor de grote wedstrijd van volgende week tegen tafelleider Willem II. Hidde Jurjus zal dit echter moeten missen: de doelman werd zaterdag van het veld gestuurd en riskeert daardoor een schorsing.

In Groningen verspeelden Roda JC Kerkrade (1-1 tegen De Graafschap) en Willem II (1-1 tegen MVV Maastricht) punten in deze speelronde en kroonden zich vervolgens tot winnaars van het weekend. De noorderlingen begonnen tegen Cambuur vanaf het begin en werden beloond met doelpunten van Marvin Peersman en Thom van Bergen: 2-0.

Cambuur presteerde in de tweede helft iets beter. Er waren kansen op de gelijkmaker, maar Jurjus kende geen noemenswaardige problemen. Groningen zelf bleef gevaarlijk en leek de wedstrijd zorgeloos uit te kunnen spelen. Met nog ruim twintig minuten te gaan kreeg Jurjus echter regelrecht een rode kaart na een duel met de doorgebroken Milan Smit. Het contact was minimaal, maar Jurjus werd naar de kleedkamer gestuurd.

Dirk Baron belandde onder de lat. Hij maakte zijn debuut voor Groningen, hield de nul (Romano Postema scoorde 3-0 aan de overkant) en zal volgende week waarschijnlijk ook in doel spelen tegen Willem II. Het is een wedstrijd waarbij veel op het spel staat: als Willem II wint, promoveert het naar de Eredivisie, maar als Groningen wint, verkleint het de achterstand op de Tilburgse concurrent tot slechts één punt.