Beoordeling 4e klasse. Stompwijk’92 eindelijk op een veilige plek (4A). Loosduinen ligt op koers om in de tweede helft een truc uit te halen (4C). FC Zoetermeer kan over drie weken kampioen worden op eigen veld (4D)

4e klasse A:

Stompwijk’92 deed zaterdag uitstekende dingen op het gebied van survival. De Stompwijkers versloegen NSV’46 op eigen veld ruimschoots en dat was minder dan verwacht: 3-1. Nick Ammerlaan scoorde alle drie de doelpunten.

Directe concurrent Nicolaas Boys versloeg Alphen met 6-0. Maar een andere directe concurrent, Floreant del Boskoop, verloor met 3-4 van Sporting Leiden. Stompwijk’92 haalde daarmee Floreant in het klassement in en staat nu op een veilige plek.

4e klasse C:

Kampioen GDA won zaterdag met 3-0 van Quick, na een 0-0-stand bij rust. En dat maakt Quick’s taak om zich in veiligheid te brengen des te moeilijker.

DUNO verloor de tweede plaats in het klassement na een nipte nederlaag tegen Loosduinen: 1-0. Het enige winnende doelpunt viel een kwartier voor tijd. Een DUNO-speler stopte de bal in zijn eigen doel. Loosduinen doet het goed in de strijd om de tweede helft. Bovendien beweegt het team zich steeds verder weg van de laatste plaatsen.

GSC ESDO en ODB pakten gezamenlijk de tweede plaats van DUNO. GSC ESDO won bij BMT met 3-4. ODB behaalde op bezoek bij Madestein een monsterlijke overwinning: 4-12. Beau Scholtes (3), Nicky Keus (3), Jordi Mulder (2), Wesley Perquin (2), Jaimy Dusbaba en Desley Zwiers scoorden voor ODB. Erasmus eindigde op de vierde plaats door een 2-0 overwinning op SV Zuid West DH. Met nog één herstelwedstrijd kan Erasmus op de tweede plaats eindigen.

SVH doorbrak de impasse door in Houtwijk te winnen: 1-3. De SVH verkeert nog steeds in een directe degradatiepositie. Houtwijk staat in p/d positie, vier punten achterstand en in een veilige positie.

4e klasse D:

FC Zoetermeer versloeg DHL zaterdag met 4-2. Runner-up Maasdijk was met 0-1 te sterk voor SEP. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Zoetermeer een voorsprong van vier punten. In de volgende ronde, op zaterdag 11 mei, kan FC Zoetermeer thuis kampioen worden tegen SEP. De SEP blijft hard vechten om te overleven. De inwoners van Delft bevinden zich in een p/d-situatie.

Celeritas, eveneens op de p/d-positie, verloor met 4-2 van onderste ploeg Deltasport. SEV pakte een punt van Quintus: 2-2. Maar de Leidschendammers zitten in een p/d-situatie. En dat was mede te danken aan de knappe overwinning van MSV’71 op Vredenburch: 3-1.

MSV ’71 KRSV Vredenburch 3 – 1
SV Deltasport RVC Celeritas 4-2
Vijfde SEV 2 – 2
VV SEP VV Maasdijk 0 – 1
FC Zoetermeer DHL 4-2