‘Ik hoop dat we geschiedenis schrijven’

Dat vergt nog fouten van FC Groningen en Roda JC. FC Dordrecht blijft dankzij de overwinning vierde, maar vergroot de voorsprong op meerdere achtervolgers. “We hopen dat we dit jaar geschiedenis gaan schrijven”, zegt de middenvelder en huurling van Feyenoord ‘t Zand, die dit keer belangrijk was met een assist.

Coach Michele Santoni zag FC Dordrecht “iets minder” dan een week eerder, toen NAC Breda met 1-4 werd verslagen. “De lat ligt hoog, maar we willen er voortdurend naar streven deze te bereiken en te overtreffen. Toch is er veel om trots op te zijn en ook veel om te analyseren.”

Voor rust had de ploeg meerdere malen te lijden onder een taaie TOP Oss, die op de eigen helft instortte en de fouten van Dordrecht stalkte. Een kwartier voor tijd maakten de Brabanders er 2-1 van, wat de wedstrijd nog spannender maakte. “We hebben ze te veel het gevoel gegeven dat ze nog iets kunnen bereiken en dat we dat moeten verbeteren. Maar uiteindelijk scoorden we op het juiste moment”, besluit Santoni.

In de reguliere competitie heeft FC Dordrecht nog drie wedstrijden te spelen: uit tegen SC Cambuur (26 april), thuis tegen Willem II (3 mei) en uit tegen Jong FC Utrecht (10 mei). De ploeg begint op 13 of 14 mei aan de play-offs. Op dit moment is NAC Breda de concurrent, maar daar kan de komende weken verandering in komen.