Roda JC speelt gelijk tegen De Graafschap, FC Groningen kan de achterstand zaterdag verkleinen tot één punt

Roda JC verspeelde vrijdagavond dure punten in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. In Kerkrade stonden de Limburgers lange tijd met 1-0 voor De Graafschap, maar in de slotfase maakten de bezoekers er met een hoekschop 1-1 van. Nummer drie FC Groningen kan morgen (zaterdag) tegen SC Cambuur profiteren van het puntenverlies van hun directe concurrent voor directe promotie naar de Eredivisie.

Roda JC-De Graafschap 1-1

De ploeg van coach Bas Sibum opende furieus en kreeg al na vier minuten de beloning toen Enriqe Peña Zauner werd vrijgelaten voor doelman Thijs Jansen. De buitenspeler maakte geen fout en scoorde op overtuigende wijze de 1-0, maar Roda moest toekijken hoe de bezoekers zich in de wedstrijd verbeterden. De gelijke stand kwam in de tweede helft, toen Maas Willemsen na een hoekschop de stand op 1-1 kopte.

Het artikel gaat verder onder de video.

Door het gelijkspel slaagt Roda er niet in om koploper Willem II op punten te evenaren, die nu met één wedstrijd minder gespeeld twee punten meer heeft dan zijn naaste achtervolger. FC Groningen, dat zaterdag om 21.00 uur thuis tegenover SC Cambuur staat, kan hiervan profiteren. Met een overwinning op hun buurlanden uit Leeuwarden reduceert de Trots van het Noorden de achterstand op Roda tot één punt. Op de laatste dag staan ​​beide teams tegenover elkaar in de Euroborg in Groningen.

FC Dordrecht – TOP Oss 3-1

Maar de Groningers moeten ook blijven terugkijken, want ook nummer vier, FC Dordrecht, strijdt nog steeds om de bovenste plekken. Op de Krommedijk was de ploeg van Michele Santoni tegen TOP Oss met een stand van 3-1 te sterk. Léo Seydoux zette de Dordtse ploeg nog voor rust op voorsprong en dankzij Mathis Suray stond een kwartier na de thee de stand op 2-0. Dankzij Delano Ladan wisten de bezoekers een kwartier voor tijd nog terug te komen, maar een doelpunt van Korede Osundina in blessuretijd bezegelde de overwinning. Dit zorgt ervoor dat de club van FC Groningen nu nog maar één punt verwijderd is.

Telstar-FC Emmen 2-3

In IJmuiden behaalde FC Emmen de druppel in de strijd om deelname aan de play-offs. De Drenten ontsloegen vorige week coach Fred Grim en leken tegen Telstar opnieuw een tegenslag te moeten krijgen onder zijn opvolgers, het interim-duo Michel van Oostrum – Alphons Arts, dat voor rust op een 2-0 voorsprong kwam. Na een rode kaart van Jay Kruuiver verloor de thuisploeg echter volledig de controle. Mede dankzij de hulp van Telstar-doelman Ronald Koeman junior, die een pijnlijke fout maakte bij de 2-2 van Ben Scholte, pakten de Emmeners alle buit dankzij veteraan Maikel Kieftenbeld: 2-3.

Overige resultaten Kook Kampioen Divisie

FC Den Bosch – NAC Breda 2-2
Helmond Sport – Jong Ajax 3-1

➡️ Wellicht vind jij dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem is klaar met Nijhuis: ‘Van kantine naar televisie, te gek voor woorden’

Bas Nijhuis Tijdens en na de wedstrijd Fortuna Sittard – Feyenoord (0-1) kreeg hij opnieuw veel kritiek.