Roda verspeelt waardevolle punten door debuutscorer, Dordrecht nadert de top drie

Roda JC leed tegen De Graafschap een kostbaar puntenverlies. “Wij zitten achter Willem II aan en daarom moeten we vanavond winnen”, zei Roda-coach Bas Sibum voor de wedstrijd tegen De Graafschap. Op een doorweekt veld hoopten de Limburgers de Tilburgers te evenaren, maar dat lukte niet vanwege het gelijkspel tegen Superboeren. Zowel Roda als De Graafschap hadden zich al verzekerd van toegang tot de play-offs.

Roda begon vroeg. Nog geen minuut later kreeg de ploeg een grote kans en vier minuten later scoorden ze. Sami Ouaissa, 19, gaf een mooie pass op Enrique Peña Zauner, die zijn twaalfde doelpunt van het seizoen scoorde. Basisdebutant Maas Willemsen stak zijn arm in de lucht, maar de assistent-scheidsrechter hoefde niet te waarschuwen.

Daarna bleven de Koempels een bedreiging vormen, maar verzuimden in de eerste helft het tweede doelpunt te scoren. Dat doelpunt kon de ploeg wel gebruiken, want De Graafschap werd in Kerkrade steeds gevaarlijker.

De Graafschap rook bloed en Jan Vreman voerde aanvallende wissels door. Tristan van Gilst en David Flakus Bosilj kwamen het veld op. Roda JC reageerde met een ouderwets voorbeeld van tijdverspilling, waarvoor Boyd Reith een gele kaart kreeg. Ik help niet. Willemsen scoorde de gelijkmaker in zijn vierde wedstrijd met de Doetinchemse ploeg. Een harde kopbal uit een corner was genoeg om de stand op 1-1 te brengen.

Daarna was het de beurt aan De Graafschap om tijd te kopen. De Super Farmers wonnen de toss niet onverdiend. Roda JC blijft voor het elfde duel op rij ongeslagen, maar daarmee nemen ze geen genoegen.

Dordrecht blij met puntenverlies Roda

Het puntenverlies van Roda is goed nieuws voor Dordrecht. Vrijdagavond was het team op zoek naar de overwinning. Tegen TOP Oss hoopte de ploeg dichter bij de top drie te komen.

FC Dordrecht kwam na zo’n twintig minuten op voorsprong met een typisch Dordrechts doelpunt. Léo Seydoux scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen na een schitterende Schapelopen-aanval. Daarna hoefde Dordrecht niet meer, dus deed de ploeg het rustig aan.

Maar in de tweede helft maakte een prachtige pass van Feyenoord-huurling Shiloh ‘t Zand er 2-0 van. Het doelpunt werd gescoord door Mathis Suray, die na een fraaie actie zijn dertiende doelpunt maakte. Dordrecht leek beter in de wedstrijd te komen, maar het volgende doelpunt was van TOP Oss. Delano Ladan scoorde op aangeven van Ilounga Pata die de bal stal voor Dordrecht.

Toen hing het derde doelpunt van Dordrecht in de lucht en die kwam. In de verlenging scoorde invaller Korede Osundina zijn derde doelpunt als invaller. En zo was de ploeg van Michele Santoni verzekerd van de overwinning. Dordrecht heeft nu 66 punten, het meeste punten sinds 2013-2014.