FC Dordrecht is na tien wedstrijden ongeslagen na winst op TOP Oss

Een opvallende afwezigheid in de basiself. Aanvaller René Kriwak, die een week eerder tegen NAC Breda zijn tiende doelpunt van het seizoen scoorde, bleef vanwege een lichte blessure gespaard. Rocco Robert Shein was zijn vervanger, dus Shiloh ‘t Zand startte in de punt van de aanval.

Goed begin

Terwijl TOP Oss op de eigen helft wachtte en hoopte op een snelle tegenaanval, begon de thuisclub sterk. Kansen waren er ook, maar Dylan Mbayo (twee keer in de eerste helft) en Léo Seydoux schoten te wild vanuit kansrijke positie.

FC Dordrecht bleef echter aandringen en kwam na bijna een kwart van de wedstrijd op voorsprong. Een aanval van ‘t Zand, Shein en Mbayo promoveerde tot het eerste doelpunt van de opgewonden Seydoux, die slechts 1-0 hoefde te scoren.

Het kleine gevaar van Brabant

Dordt-doelman Luca Plogmann kende lange tijd een minder spannende avond. De Duitser van Go Ahead Eagles hoefde niet veel in te grijpen, ook al omdat een van de weinige schoten van de Brabanders voor rust eindigde in een Dordrechts duel. Dit betekende dat Plogmann zich regelmatig moest vermaken met enkele rekoefeningen in zijn eigen doel.

De tweede helft begon met een poging van Oss-aanvaller Karim Loukili die net naast het doel van Plogmann ging. Maar daarna was het de beurt aan FC Dordrecht om het klasseverschil onder de aandacht te brengen, ditmaal met succes. Aanvoerder Mathis Suray zette zelf de aanval in en scoorde na een perfecte één-twee met ‘t Zand eveneens de 2-0. Voor de Belg, die komende zomer weer een stap hoopt te zetten, was het al zijn dertiende doelpunt van het seizoen.

Toch weer spannend

Daarna moest TOP Oss het doen. Terwijl Roshon van Eijma in de handen van Plogmann kopte, scoorde Delano Ladan een kwartier voor tijd. De ingevallen aanvaller versloeg Plogmann in de rechterbenedenhoek en bracht de spanning ineens weer in de wedstrijd.

Om aan die onzekerheid een einde te maken, is de bar vanavond weer bevriend geraakt met TOP Oss. Ditmaal nadat een vrije trap van ‘t Zand werd afgeweerd. Even later was het zover: invaller Korede Osundina kreeg twee kansen en schoot bij zijn laatste poging keihard raak: 3-1. Dat was ook het eindresultaat.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux, Kluivert, Van der Avert (Smolarczyk/70), Hilton; Ontvanger, Shein (Osundina/58), Suray; Mbayo, ‘t Zand, Sebaoui