Roda JC slaagt er niet in koploper Willem II te evenaren in de eerste divisie

Roda JC-De Graafschap

Voetbal

Roda JC verspeelde een thuiszege tegen De Graafschap in de eerste divisie. Vijf minuten voor tijd kwamen de Doetinchemse ploegen op 1-1 dankzij een doelpunt van Maas Willemsen.

Roda slaagde er niet in om Willem II, leider van de eerste divisie, op punten te evenaren. Het verschil bedraagt ​​nu twee punten, maar de Tilburgers hebben nog één wedstrijd minder.

Willem II speelt zaterdag bij MVV Maastricht. FC Groningen hoopt die avond dichter bij Roda JC te komen, als het SC Cambuur ontvangt. De nummers één en twee uit de eerste divisie promoveren naar de Premier League.

Dordrecht al tien wedstrijden ongeslagen

Nummer vier FC Dordrecht versloeg TOP Oss met 3-1. Door de overwinning is Dordrecht na tien wedstrijden ongeslagen. Leo Seydoux en Mathis Suray scoorden na prachtige aanvallen, Korede Osundina scoorde het derde doelpunt van Dordrecht.

Dankzij een goede voorbereiding wist Roda JC vanaf de start de leiding te nemen in het Parkstad Limburg stadion. Enrique Peña Zauner werd in de vierde minuut op links betrapt. De aanvaller aarzelde niet en schoot doelman Thijs Jansen in het gezicht: 1-0.

Het was al het twaalfde doelpunt dit seizoen voor de in Duitsland geboren Venezolaans international.

Roda keek in de tweede helft maar al te graag naar de stopwatch, want het tweede doelpunt zat er niet in. En toen kwam de gelijkspel, in de 85e minuut kopte Willemsen de bal na een hoekschop. De twintigjarige verdediger stond na slechts drie invallers voor het eerst in de basisopstelling van De Graafschap.

Blunder van Ronald Koeman

Bij Telstar draaide FC Emmen een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning. Mede doordat Telstar in de eerste helft met tien man verder moest door een rode kaart van Jay Kruiver.

Dankzij doelpunten van Thomas Oude Kotte en Mohammed Tahiri leken er aanvankelijk geen problemen te ontstaan ​​voor de Velsen-IJmuiden-club. Maar kort daarna werd Kruver rood.

Vicente Besuijen zorgde in de tweede helft al snel voor de gelijkmaker. In principe was hier niets mis mee.

Ben Scholte viert de gelijkmaker met Piotr Parzyszek.

Maar toen maakte Telstar-juniordoelman Ronald Koeman een grote fout. Hij gooide de bal voor zich uit, in de veronderstelling dat hij een vrije worp kon nemen. Dat was echter niet het geval. En zo gooide hij de bal voor de voeten van aanvaller Ben Scholte, die er makkelijk voordeel uit kon halen.

Tien minuten later kopte aanvoerder Maikel Kieftenbeld het winnende doelpunt krachtig in de touwen.