Drechtstreek speelt gelijk tegen DFC onderzijde – DordtCentraal

DORDRECHT – Net als in de thuiswedstrijd op 19 november wist Drechtstreek tegen DFC slechts gelijk te spelen. Waar het destijds op 0-0 eindigde, eindigde het nu op 1-1, in een onaantrekkelijke wedstrijd. Omdat er een harde wind over het veld raasde, werden er veel lange ballen gespeeld, wat het kijkplezier niet ten goede kwam. (Foto: Stolk Fotografie)

DFC begon met veel strijd aan de wedstrijd en zette veel druk op de tegenstander. Dit leidde tot meerdere aanvallen op het doel van Drechtstreek. DFC kreeg diverse hoekschoppen, maar kwam niet tot scoren. Ook een knap hard schot van Ouassim Aouam werd gered door Drechtstreek-doelman Ulusoy. Aan de andere kant wist doelman Daniël Jansen te profiteren van een uitstekend schot van Dion Warner pal in de hoek van zijn doel. In de 19e minuut kwam DFC op voorsprong dankzij een doelpunt van Yassine Amarouch, die knap scoorde na een matig optreden van de verdediging van Drechtstreek. Vijf minuten voor rust kreeg Dion Warner de mogelijkheid om op zo’n vijftien meter van het strafschopgebied een vrije trap te nemen. Zijn sterke schot, met de wind mee, werd vakkundig verwerkt door de uitstekende doelman Daniël Jansen. Drechtstreek ontsnapte vlak voor rust toen een DFC-schot op de lat belandde.

In de tweede helft, met Nik Semcesen weer in de ploeg, veranderde er weinig aan de wedstrijd. DFC behield de voorsprong en leek er alles aan te doen om het ritme van de tegenstander te verstoren. De druk van Drechtstreek nam toe, maar tot de 82e minuut scoorde invaller Ronald Tomassen de gelijkmaker, waardoor het 1-1 werd. Zijn sterke schot scheerde langs de binnenkant van de paal, buiten bereik van doelman Jansen. Doordat scheidsrechter Hans Pekaar de tijd stilzette toen DFC de wedstrijd probeerde stil te leggen, duurde de wedstrijd 12 minuten langer. Toen uiteindelijk het laatste fluitsignaal klonk, moesten beide ploegen genoegen nemen met één punt.

Na deze gelijke stand staat Drechtstreek op de derde plaats, achter GSC/ODS die Groote Lindt versloeg en Schelluinen die Meerkerk versloeg. Aanstaande zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen Unitas, aanvang 14.30 uur.