Groningen houdt directe promotiehoop levend met laat doelpunt in Venlo – Voetbal International

FC Groningen boekte een belangrijke overwinning bij VVV-Venlo. Lange tijd leek het erop dat de Noordelijke trots In Limburg zouden ze punten gaan verspelen, maar door een doelpunt in de finale gebeurde dat niet.

Groningen houdt directe promotiehoop levend met laat doelpunt in Venlo

Gezien het maximale aantal punten dat concurrenten Roda JC en Willem II afgelopen vrijdag behaalden, stond Groningen onder druk. Er moest hetzelfde trucje uitgehaald worden als eerder dit seizoen bij VVV. In december versloeg de ploeg van Dick Lukkien de ploeg van Rick Kruys met 2-1.

De eerste helft bestond vooral uit enkele afstandsschoten van beide kanten, maar het grootste moment kwam halverwege de wedstrijd. Johan Hove kopte van dichtbij binnen voor Groningen, maar het doelpunt was dicht. Journalist Luciano Valente stond enkele centimeters buitenspel, waardoor er voor rust geen doelpunten vielen.

In het tweede bedrijf begon Groningen nog wat meer druk te zetten. Eerst was het Thom van Bergen die een kans miste omdat hij de bal slecht raakte. Ook Valente kwam met een schot van buiten het strafschopgebied dicht bij het eerste doelpunt, maar dat ging naast. Na dit moment nam de druk van het bezoekende team wat af.

De meegereisde Groningse fans kregen aan het einde van de wedstrijd waar voor hun geld. Na een actie op de linkervleugel schoof Marvin Peersman de bal op. Alle VVV-spelers misten leer, maar Jorg Schreuders niet. De negentienjarige middenvelder kon van dichtbij afwerken. Hierna kende Groningen geen problemen meer.

Dankzij de overwinning heeft Groningen nog een reële kans op directe promotie naar de Eredivisie. Het verschil met koploper Willem II en de nummer twee Roda JC bedraagt ​​respectievelijk zes en drie punten.