Huizen neemt de leiding, Nijmegen wint ruim

Huizen is de nieuwe leider van de vrouwenpromotie. Doordat MOP voor de derde week op rij punten verspeelde (1-2 tegen Groningen) en Huizen wonnen (tegen Klein Zwitserland 3-0) haalde de ploeg van coach Donald Drost de Vughtse vrouwen in. De ploegen hebben evenveel punten, maar Huizen heeft nog een herstelwedstrijd voor de boeg.

In de thuiswedstrijd tegen Groningen kwam MOP al in de eerste minuut op achterstand. Aanvaller Floks van der Beek had duidelijk geen last van de 250 kilometer lange rit naar Vught: ze scoorde meteen in de eerste aanval. Even later verdubbelde strafcornerspecialist Liz Klompmaker de voorsprong. Tessa Schoenaker scoorde de gelijkmaker voor de MOP, maar verder kwam de voormalig koploper niet. Als runner-up heeft MOP nu een voorsprong van vier punten op nummer drie Push.

Nijmegen ruikt de eerste drie

De wedstrijd tussen promovendi Nijmegen en Ringpas Delft was (op papier) een dam voor de thuisploeg. Nadat een strafcorner van Ring Pass-aanvaller Simone van Daal werd afgekeurd vanwege een schaduwpartij, kwam Nijmegen op eigen veld op voorsprong. Demi van de Geer rondde keurig een counter af. Na de pauze waren de vrouwen van coach Bas de van der Schueren (die eind dit seizoen vertrok) wederom zeer effectief in de tegenaanval. Eerst schoof Tessa Verweijen de bal achter doelman Marith Krutzen. Een minuut later sloeg Elena Colmer genadeloos raak met haar backhand: 3-0.

Ring Pass kreeg kansen, vooral uit de strafcorner, maar werd verzand door de Nijmeegse verdediging, met Duits international Nathalie Kubalski in doel. Tot overmaat van ramp scoorde Colmer ook een penalty voor haar team toen ze in scoringspositie werd neergeslagen. Voor Emma Sophie Heßler, ook Duitse, is het een fluitje van een cent. Het eredoelpunt viel: Lise Bom scoorde twee minuten voor tijd een rebound uit een strafcorner. Een kleine troost voor nummer vier Ring Pass, die door een nederlaag de voorsprong op nummer vijf Nijmegen terug ziet komen tot één punt.