RKC Waalwijk geeft een 0-2-voorsprong tegen AZ en verliest onnodig

RKC Waalwijk moest zaterdagmiddag al in een kwartier een 0-2-voorsprong uit handen geven aan AZ. Bijna zeventig minuten lang leek er geen probleem te zijn voor de degradatiekandidaat van Waalwijk. Twee mooie doelpunten van David Min leken RKC wat verlichting te geven in het klassement, maar al snel stonden ze op een 3-2 achterstand. En daar kwam geen verandering in, waardoor de druiven voor de ploeg van coach Henk Fraser flink verzuurden.

En alles begon heel goed voor RKC. Min verbrak al snel de ban en hield Michiel Kramer opnieuw op de bank. De aanvaller scoorde na een fraaie aanval en een intelligente pass. De manier waarop Min zelf vlak voor rust de 0-2 maakte, was werkelijk fenomenaal. Vanuit de middencirkel wist hij de bal over doelman Mathew Ryan te mikken.

AZ’s doorgaans betrouwbare verdediger Yukinari Sugawara was verantwoordelijk voor beide doelpunten van Waalwijk. In de tweede helft, toen er ruim 65 minuten gespeeld waren, scoorde hij: 1-2. RKC hoefde nog niet in paniek te raken, maar dat veranderde snel toen Ibrahim Sadiq zijn eerste doelpunt voor AZ scoorde. Een paar minuten later kreeg RKC opnieuw een klap te verduren toen Vangelis Pavlidis met een fraaie achterhak de 3-2 maakte. De Griek voert nu samen met PSV’er Luuk de Jong de lijst van topscorers in de Eredivisie aan.

Fraser probeerde met enkele wissels het tij te keren, maar RKC keerde uiteindelijk met lege handen terug uit Alkmaar. De nederlaag was onverdiend, maar vooral onnodig. Voor RKC kregen Min, Chris Lokesa en doelman Etienne Vaessen gele kaarten.

Fraser werd achteraf niet boos: “Natuurlijk is iedereen gefrustreerd, geïrriteerd en teleurgesteld omdat we er echt weer een spel van proberen te maken. Maar”, zei hij ook op de camera van ESPN, “dit is de foto van het hele seizoen.”. In dit soort wedstrijden kunnen we, zoals in de meeste wedstrijden, de dingen nog steeds niet doen zoals we willen, het is jammer dat we twee doelpunten op rij hebben gemaakt, maar het blijft spannend om tot het einde te overleven. “