Te Wierik verloor thuis: ‘Vervelende nederlaag’

Zaterdag 13 april 2024 om 12:11

Wat een prachtige avond had moeten zijn. De oude Meerdijk, heeft een slechte smaak in de mond achtergelaten. Thuis verloor FC Emmen met 3-1 van MVV Maastricht. Mike te Wierik stond in de basiself. Mike voor de redactie. “Een zeer onaangename nederlaag tegen een directe play-off-concurrent. Het duurde niet lang voordat ze het doelpunt tegen kregen. Direct na achteloos balverlies kregen we opnieuw een doelpunt tegen, wat een harde klap was. We hadden er vlak voor tijd nog 2-2 van kunnen maken, maar dat gebeurde niet en dan krijg je op de counter 1-3 tegen en is het voorbij.”

Het moet bitter voelen. Je kwam opdagen, maar je geeft hem weg. Is de mogelijke promotie nog heel ver weg of geloof je er nog steeds in? Mike: “Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om de play-offs te halen, maar ik denk dat we er dan vier moeten winnen.”

De gehele wedstrijd stond in het teken van Koningsdag in Emmen. Al twee uur voor de wedstrijd verzamelden zich talloze fans op het #HIERKOMIKWEG-plein, waar onder meer de Koningsspelen voor kinderen werden gehouden. Op de zuidtribune verscheen een prachtig spandoek, het stadion werd oranje verlicht en uiteraard speelden de Emmenaren in een uniek oranje tenue. Gebruikte en gesigneerde wedstrijdshirts worden geveild via MatchWornShirt.

Vanaf het eerste fluitsignaal zocht de ploeg uit Emmen de uitweg. Piotr Parzyszek zag al snel een kans toen Jeff Hardeveld een voorzet vanaf links, maar kon de bal niet koppen. Gesteund door het luidruchtige publiek in De Oude Meerdijk bleef de ploeg van interim-coach Marc Hegeman zoeken naar het eerste doelpunt. Ben Scholte kreeg twee schietkansen en Vicente Besuijen vond na een hoekschop de handen van MVV-doelman Romain Matthys.

Na een half uur spelen kreeg Besuijen het goed… en hoe. Hij ontving de bal op de middenlijn, zag dat de doelman ver van zijn doel stond en schoot vanaf ruim veertig meter. Een prachtig doel! Kort daarna stond Lucas Bernadou op het punt de 2-0 te maken met een schot vanaf de 16e, maar zijn schot ging naast. Bij rust stond het dus 1-0 op De Oude Meerdijk.

Na rust kregen we drie doelpunten tegen
Na rust kwam MVV voor het eerst gevaarlijk dicht bij doel toen Dailon Livramento een lage voorzet naast kopte. Aan de andere kant stond Jorrit Smeets op het punt de 2-0 te scoren na het wegsturen van Parzyszek. Helaas was de volgende kans voor de bezoekers een succes. Mart Remans schoot van afstand en de bal werd zo van richting veranderd dat Eric Oelschlägel er niet meer bij kon: 1-1. Drie minuten later kreeg hij meerdere schoten van buiten het gebied. Dit keer was het Livramento die op het Drentse doel mikte en in de verre hoek schoot. Ook Smeets moest geblesseerd het veld verlaten en de Emmeners kregen al na tien minuten een flinke tegenslag te verwerken.

Via de Maastrichtse verdediging kon niet gevoetbald worden. In de slotfase zocht de ploeg uit Emmen naar invaller Maarten Pouwels, terwijl ook Michaël Heylen vooraan bleef om deel te nemen aan de duels. Dit maakte Emmen defensief kwetsbaarder, maar er waren in de slotminuten nog voldoende kansen om de gelijkmaker te scoren. Dennis Vos vond na een pass van Pouwels de handen van Matthys en kort daarna kregen ook Scholte en Joey Konings mogelijkheden om af te maken. Helaas kwam geen van hen binnen en in de laatste seconden scoorde MVV opnieuw op de tegenaanval. Nicky Souren besliste de wedstrijd met een tussenstand: 1-3.

FC Emmen – MVV Maastricht: 1-3
30. Vicente Besuijén 1-0
58. Mart Remans 1-1
61. Dailon Livramento 1-2
90+7. Nicky Souren 1-3