KIJK. “Hij was buitengewoon in de eerste helft”: het prachtige doelpunt van “koning” De Ketelaere houdt Atalanta op weg naar de Champions League | Een reeks

De doelstellingen van Genua-Atalanta zullen voor altijd blijven bestaan. Drie van de vijf zijn voor inlijsten. Twee daarvan zijn gemaakt in de Jupiler Pro League en één in de Eredivisie. Charles De Ketelaere (22) voegt zijn tiende dit seizoen toe aan zijn ‘best of’: een rebound gevolgd door een verschroeiende treffer. ‘CDK’ houdt Atalanta op koers voor de Champions League. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport presenteerde een prachtige afbeelding ter ere van ‘koning’ De Ketelaere.

KIJK. Prachtige 0-1 van De Ketelaere

Italiaanse uitgeverijen moeten straks kiezen tussen Teun of CDK. Of een combinatie van beide.

Vorige week opende de Gazzetta dello Sport, de bekendste sportkrant van Italië, de pagina over Atalanta met de volgende kop: Kampioenen De Ketelaere. Een woordspeling met zijn naam en het feit dat zijn doelpunten Atalanta in de race houden om het vierde en laatste Champions League-ticket voor een Italiaanse ploeg.

Vandaag vraagt ​​’CDK’ opnieuw aandacht. Met een prachtig doelpunt zette hij Atalanta op voorsprong in Genoa. De handen gingen achter de oren. Terwijl de Genoa-fans hem gedurende de eerste helft aanvielen, nam hij de tijd. Hij kreeg die gele kaart.

ANP/EPA
© ANP/EPA

Voor het vierde duel op rij was De Ketelaere beslissend in de Serie A: een doelpunt tegen Frosinone, twee assists tegen Udinese, twee doelpunten tegen Lazio en nu een pareltje tegen Genoa. Hij zet gewoon de lijn voort. Sinds half december scoorde De Ketelaere 8 doelpunten in 10 wedstrijden en voegde daar nog eens vier doelpunten aan toe. De afgelopen twee maanden was hij elke 55 minuten beslissend. Je kan tellen.

De grote held van Atalanta was dit weekend echter niet De Ketelaere. Ruslan Malinovskyi, een oude bekende uit de Jupiler Pro League (ex-Genk), naar Genua gehaald. Lang zou de thuisploeg niet juichen.

De Nederlander Teun Koopmeiners besliste de wedstrijd met een van zijn specialiteiten: de vrije trap. Na De Ketelaere (10 goals en 7 assists dit seizoen) is de voormalig AZ-speler de meest productieve speler van Atalanta, met 8 goals en vier assists. Later eiste de VAR haar rol op. Hij had minuten nodig om een ​​doelpunt van Scalvini (Atalanta) af te keuren wegens buitenspel.

De Ketelaere zat op dat moment al op de bank. Gasperini veranderde het vóór het uur. Vanaf de bank zag ‘CDK’ hoe Zappacosta en El Bilal Touré er in de slotminuten nog 1-4 van maakten.

Atalanta-coach: “Zijn eerste helft was buitengewoon”

Atalanta-coach Gian Piero Gasperini had alleen maar lovende woorden voor Charles De Ketelaere. “In de eerste helft was hij buitengewoon, afgezien van het doelpunt dat erg mooi was. Ik ben ervan overtuigd dat het zal blijven groeien.”