Drechtstreek verslaat nipt Groote Lindt – DordtCentraal

PAPENDRECHT – In een duel met twee ploegen pakte Drechtstreek kort voor tijd de overwinning dankzij een doelpunt van Koen Lighaam. In de eerste wedstrijdhelft leek het daar niet op, maar de punten bleven bij Papendrecht. Al in de zesde minuut scoorde aanvoerder Max Klop de 0-1 van Groote Lindt. Zijn ploeg begon zeer goed en wist veel druk te zetten op de ploeg van coach Dennis Schoonewil. Het felle optreden van de Zwijndrechters in het begin zorgde voor nogal wat vijandigheid op het veld, maar de Drechtstreek bemoeide zich nauwelijks met voetbal. De 0-2 van Hicham Bachau in de 22e minuut was een logisch gevolg van de veldomstandigheden. Ondanks enkele aanvalspogingen van de thuisclub kon de Drechtstreek niet gevaarlijk worden. Zo werd de rust bereikt met een stand van 0-2. In de tweede helft, met spits Nik Semcesen voor het eerst sinds weken, zag het duel er anders uit. Drechtstreek zette nu hard door en het spel leek te veranderen. De ploeg werd gaandeweg sterker en nu ontstonden er kansen aan de andere kant. Het was de onlangs gewisselde Patrick Tukker die in de 67e minuut de 1-2 scoorde achter doelman Raymond Klootwijk, en een paar minuten later scoorde ook invaller Jan Abaisa de 2-2 gelijkspel. Toen Koen Lighaam in blessuretijd ook de 3-2 overwinning boekte, was de ploeg dolgelukkig. De overwinning op een tegenstander die aan het begin van de competitie de punten pakte was zeer welkom en Drechtstreek deed er goede zaken mee. Coach Dennis Schoonewil merkte later op dat de wisselspelers vandaag het verschil hadden gemaakt. Volgende week hebben we de uitwedstrijd tegen DFC in Dordrecht. Start om 14.30 uur. (Foto’s: Piet van Beest)