FC Groningen speelt gelijk tegen NAC

FC Groningen speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk tegen NAC Breda. Bij rust was de stand 0-0.

Ondanks de inspanningen van Groningen waren er in de eerste helft weinig kansen. Aan het begin van de tweede helft kreeg NAC een strafschop toegekend, waardoor Groningen met een 0-1 achterstand achterbleef. Doelman Jurjus wist de bal tegen te houden, maar uit de rebound maakte Manel Royo de 0-1 voor NAC.

Na een voorzet van Marco Rente wist Johan Hove gelijk te trekken. Daarna waren er geen belangrijke kansen meer en stond de stand 1-1.

In de strijd om directe promotie naar de Eredivisie was één punt niet genoeg. De nummers 1 en 2 van het Kookkampioenschap promoveren direct. FC Groningen staat met 64 punten uit 33 wedstrijden op de derde plaats, drie punten minder dan Roda JC.

FC Groningen speelt aanstaande zondag 14 april de uitwedstrijd tegen VVV Venlo.