Lucky Roda neemt afstand van Groningen – Voetbal International met overwinning in de derby

Roda JC Kerkrade heeft zondagmiddag een grote stap richting de Eredivisie gezet. In de Limburgse wedstrijd tegen VVV-Venlo hield de ploeg van Bas Sibum met twee gelukkige doelpunten de punten thuis.

Het nieuws van de verrassende nederlaag van Groningen op eigen veld tegen NAC Breda zorgde voor extra opwinding in het Parkstad Limburg stadion. De wedstrijd stelde echter niet veel voor. Joey Müller, de winteraanwinst die al enkele belangrijke doelpunten maakte, opende de score opnieuw met een schot dat naast ging. VVV-speler Michalis Kosidis raakte eerder de paal.

Ook na de pauze was het geen spektakel. Roda had dankzij Boyd Reith snel op 2-0 moeten komen, maar Reith is geen gerenommeerd schutter en dat liet hij blijken door een ternauwernood gemiste kans over het doel te passeren. Twintig minuten voor tijd scoorde Reith, met een meevaller: de bal belandde voor zijn voeten na een pass van Lennerd Daneels. Nu kwam zijn poging binnen, de eerste van het seizoen.

Daarmee was de zaak afgehandeld, tot opluchting van de ruim 12.000 aanwezigen. Net als in Nijmegen en Rotterdam waren hier geen bezoekende fans. Zo werd alles akelig stil toen de snelle Martijn Berden aan het begin van de blessuretijd iets teruggaf voor de Koelclub. Dat leverde ruim 24.000 strakke billen op, maar meer dan dat leverde het niet op.

VVV doet het daardoor slecht richting de play-offs, al ligt alles heel dicht bij elkaar in het centrum van de Keuken Kampioen divisie. Deze overwinning is goud waard voor Roda, waardoor de club drie punten voorsprong heeft op nummer drie FC Groningen. De laatste wedstrijd van het seizoen kan beslissend zijn: Groningen treft Roda bij Euroborg. Groningen moet volgende week naar VVV, Roda JC gaat naar TOP Oss.