Feyenoord scoort zes doelpunten en viert recordzege op Ajax | RTL Nieuws

Feyenoord heeft tegen Ajax in de Eredivisie de grootste overwinning uit zijn geschiedenis behaald. De ploeg van coach Arne Slot vernederde de machteloze rivaal uit de hoofdstad met 6-0.

Feyenoord verbeterde een record uit het seizoen 1964/1965, toen Ajax in De Kuip met 9-4 versloeg. De Rotterdammers wonnen eerder dit seizoen al met 4-0 in de Johan Cruijff ArenA. Nooit eerder was er een uitoverwinning van deze omvang behaald.

Feyenoord stond bij rust al met 3-0 voor. Igor Paixão strafte de fout van Ahmetcan Kaplan in de 34e minuut af, Jorrel Hato maakte een minuut later door balverlies de 2-0 voor Yankuba Minteh. David Hancko scoorde het derde doelpunt in de extra tijd van de eerste helft.

Minteh, Quinten Timber en Paixão voerden na rust de score verder op voor de nummer 2 van de Eredivisie. Ajax had geen kans en zakte naar de zesde plaats in het klassement.