Laren pakt punten uit de MOP, Vic verliest

De MOP-leider heeft op de zestiende dag van de Vrouwenpromotie opnieuw punten verspeeld. Tegen Laren kwam de ploeg van coach Mark Dekker, die naar Oranje-Rood ging, niet verder dan 3-3. Dankzij een strafcorner van Bo van Kempen stond MOP niet met lege handen. Hij scoorde in de laatste minuut het gelijkspel.

Laren, die elfde staat, nam op eigen veld zelfs een brute 3-0-voorsprong. Aanvoerder Djoeke Vogel scoorde tweemaal en ook Fleur Kok, die daadwerkelijk werd ontslagen, scoorde een doelpunt. Amper twintig minuten voor tijd gaf de zestienjarige Precious Oud de leider de gunst terug. Even later scoorde Van Kempen de stand op 3-2, om er in de slotseconden ook nog 3-3 van te maken.

De nummer twee, Huizen, ondernam geen actie. De wedstrijd tegen Leonidas werd op het laatste moment afgelast. De reden: de sprinklers werkten niet en andere velden waren niet beschikbaar. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd opnieuw wordt gepland.

Ring Pass Delft kwam door het wegvallen van MOP-punten dicht bij de top. Een doelpunt van Lise Bom, één minuut voor tijd, was genoeg om Leiden te verslaan (1-0). Push zette ook zijn positieve streak voort. Dankzij de 2-3 overwinning op Groningen bezetten Ring Pass en Push nu de derde plaats, slechts vier punten achter de nummer één.

Voor Victoria eindigde de wedstrijd tegen Nijmegen in een deceptie. Na twee doelpunten voor Nijmegen in de eerste helft, van Sanne Vormeer en Lieke Franssen, vielen er na rust geen doelpunten meer. Hierdoor raakt de top drie voor Victoria steeds meer uit zicht. Beide ploegen staan ​​nu op punten gelijk en staan ​​op de vijfde en zesde plaats in het klassement.