FC Groningen verspeelt dure punten tegen NAC – Voetbal International

FC Groningen laat na zes overwinningen op rij opnieuw punten liggen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Dick Lukkien speelde thuis met 1-1 gelijk tegen NAC Breda.

Groningen heeft de wind in de rug en ligt na een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft op koers voor directe promotie. Voor NAC lijkt een plek in de play-offs zo hoog mogelijk. De prestaties van de ploeg van Jean Paul van Gastel zijn wisselend en daardoor bezet de club uit Breda de zevende plek, vier punten achterstand op de zesde plaats De Graafschap.

Het begin was voor NAC, dat via Cuco Martina een mooie 0-1-kans kreeg. Daarna viel het stil, ook tegen FC Groningen, dat voor de rust voor het eerst sinds 4 maart geen doelpunt wist te maken. De 0-0 stand bij rust was dan ook terecht. Door een overtreding van Marvin Peersman kreeg NAC al vroeg in de tweede helft een strafschop toegekend. Dominik Janosek kwam in botsing met doelman Hidde Jurjus, maar Manel Royo schoot de rebound binnen.

Door de achterstand en het gebrek aan kansen moest Lukkien iets anders gaan doen. Hij had blij kunnen zijn toen Johan Hove na een uur spelen de 1-1 voor Groningen wist te maken. Hij viel nadat Marco Rente de bal met geweld wist door te geven. Lukkien bracht enkele aanvallers binnen, maar Groningen kon in het resterende halfuur niet meer scoren.

Hoewel Groningen een achterstand wist weg te werken, zal het gelijkspel op een teleurstelling lijken. Roda JC kan de drie punten bereiken als ze VVV-Venlo verslaan.