Loting op Euroborg tussen FC Groningen en NAC Breda

Zondag 7 april 2024 om 14:12 uur

FC Groningen speelde zondagmiddag gelijk in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Bij rust waren er nog geen doelpunten gescoord bij Euroborg. In de tweede helft kwamen de bezoekers dankzij Manel Royo op voorsprong op het scorebord. Johan Hove maakte gelijk voor FC. FC Groningen Academie-aanvaller Nils Eggens maakte zijn debuut als invaller voor de Trots van het Noorden.

De noordtribune liet geen ruimte voor misverstanden in een bomvolle Euroborg, waar zondagmiddag opnieuw alle fans de groenwitte ploeg steunden. Een prachtige vlaggendisplay leverde een mooi en sfeervol beeld op.

Er volgde een eerste helft met weinig gevaar voor beide doelpunten. Laros Duarte zag zijn schot na ruim tien minuten spelen van buiten het strafschopgebied worden afgeketst. Johan Hove schoot twintig minuten in de wedstrijd van buiten het strafschopgebied tussen de stokken. De Noor schoof een voorzet naast in de rechterhoek, maar NAC-doelman Tein Troost rekte zich uit richting hoek en maakte een knappe redding.

Aan de andere kant stond doelman Hidde Jurjus tien minuten voor tijd in zijn doel toen Matthew Garbett op het FC-doel mikte. Jurjus schoot hard over het doel. Hoewel FC aan beide kanten veel druk uitoefende, was de 0-0-stand logisch.

NAC Breda zette FC aan het begin van de tweede helft op voorsprong. De bezoekers kregen in de tweede helft al drie minuten in de wedstrijd een strafschop. Hoewel Jurjus de strafschop redde, waren de Bredanaars succesvol in de aanval die volgde op de rebound. Midden tegen de verre paal met de kopbal van Royo: 0-1.

FC moest op zoek naar de gelijkmaker en bij de eerste echte grote kans voor de Trots van het Noorden was het meteen een klap. Hove was de speler van FC die voor rust het dichtst bij een doelpunt kwam. Na rust rondde de Noor een voorzet van Marco Rente vakkundig af, 1-1.

De ploeg van coach Dick Lukkien ging op zoek naar meer. Met Noam Emeran en Rui Mendes kwamen twee nieuwe aanvallers het veld op. Zij vervingen Luciano Valente en Laros Duarte. De Fransman oogde gevaarlijk met een voorzet op spits Romano Postema, maar de topscorer van FC kon geen indruk maken. In de seniorenfinale maakte Nils Eggens zijn debuut voor de Trots van het Noorden, maar ook de spits uit eigen opleiding kon de stand niet veranderen. Het eindigde met een 1-1 gelijkspel bij Euroborg.

Aanstaande zondag 14 april ontvangt FC Groningen een uitverkochte bezoekende ploeg in Venlo in de wedstrijd tegen VVV-Venlo. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 20 april tegen Cambuur, de aftrap is om 21.00 uur.

Voor de overige thuiswedstrijden in de competitie geldt de verplichting om in het bezit te zijn van een clubkaart. FC Groningen kiest in de beslissende fase van de competitie voor geregistreerde kaartverkoop, zodat er ook écht FC-fans in de lokale Euroborg-afdelingen aanwezig zijn. Clubseizoenskaart- en kaarthouders kunnen maximaal twee kaarten kopen voor de wedstrijd tegen Cambuur. Kaarten zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl.