AZ neemt voor de tweede keer in een week tijd een winnaar van vijf treffers mee naar huis; PSV declassificeert Alkmaarders

EINDHOVEN/ALKMAAR – Een week geleden keek Alkmaar in Eindhoven al uit naar de ‘topper’ tussen AZ en PSV. Een soort ‘dag van de waarheid’. De waarheid bleek hard voor de inwoners van Alkmaar. Een wanhopige 5-1 nederlaag tegen de onbetwiste kampioen van het seizoen 2023-2024.

Sterker nog: de droom van een goed resultaat in Eindhoven werd midden vorige week flink verstoord door het onverwachte debacle tegen Heracles in Almelo, waar men met 5-0 verloor. Het vermoeden bestond toen dat de spelers van AZ al teveel gefocust waren op de wedstrijd tegen PSV en daarom niet alert waren. Nou ja, gisteren was AZ nerveus, maar daar had het niets aan tegen PSV, dat vanaf de eerste minuut letterlijk de wedstrijd domineerde, die na 9 minuten bij de Eindhovenaren op 1-0 eindigde via Bakayoko op aangeven van Tillman. In de 23e minuut werd de score verdubbeld door wie anders Luuk de Jong kon zijn.

Met scores van 7Mijn Minuut na rust (opnieuw Luuk de Jong) de 80eMijn minuut (Joey Veerman) en in blessuretijd (Jesper Uneken) zette PSV de 5 op het scorebord. Pavlidis bood kleine troost door AZ in de 58e minuut met een doelpunt van de verfoeilijke nul te verlossenMijn minuut.

Na de nederlaag tegen PSV blijft AZ op de 4e plaats staanMijn plaats in de Eredivisie met een voorsprong van zeven punten op Ajax. Dat gat zou kunnen worden teruggebracht tot 4 als Ajax vanmiddag Feijenoord zou verslaan. Op papier lijkt die mogelijkheid niet zo groot.

Aanstaande zaterdag speelt AZ thuis tegen RKC Waalwijk.

Klik HIER ervoor wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.