De Graafschap – De Graafschap verliest van FC Dordrecht (2-1)

De Graafschap verliest van FC Dordrecht (2-1)

De Graafschap verloor vrijdagavond bij FC Dordrecht. De wedstrijd eindigde met een 2-1 nederlaag voor de Superboeren.

1-1 bij de rust

FC Dordrecht kreeg dankzij Leo Seydoux (save van Tijs Jansen) de eerste kans van de wedstrijd en scoorde ook het eerste doelpunt van de middag. Ilias Sebaoui viel na een individuele actie aan en stuurde de bal achter Jansen: 1-0. De thuisploeg kon die voorsprong niet lang vasthouden, want Ralf Seuntjens kopte vier minuten later binnen uit een voorzet van Mimoun Mahi. Aan de andere kant van het veld belandde het schot van Dylan Mbayo op de paal en ging De Graafschap naast. Negen minuten voor rust Superboeren Goede 1-2 kansen. Een voorzet van invaller Tristan van Gilst kwam in handen van Philip Brittijn, die de bal opzette voor Simon Colyn. Zijn treffer belandde in handen van Dordtse doelman Luca Plogmann.

Leiden in Dordrecht

Xandro Schenk voorkwam in de 51e minuut met een goede verdedigende ingreep dat FC Dordrecht gevaarlijk werd. Kort daarna kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Mathis Suray naderde Jansen en controleerde de bal met zijn linkerhand richting de rechterhoek. Een gebogen bal van Korede Osundina belandde enkele meters van het doel van Jansen. De Graafschap zocht naar de gelijkmaker en stond op het punt die te bereiken na een sterke voorzet van Levi Schoppema. Plogmann kon de bal ternauwernood van een van de benen van FC Dordrecht afwerken. In een spannende slotfase dreigde de thuisploeg meerdere malen, maar tot doelpunten kwam het niet meer.

FC Dordrecht-De Graafschap: 2-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Ilias Sebaoui (9.), 1-1 Ralf Seuntjens (13.), 2-1 Mathis Suray (54.)

Scheidsrechter: Ruperti | Openbaar: 3.598

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux, Kluivert, Van der Avert, Hilton; Ontvanger, ‘t Zand (88. Shein), Suray ©; Mbayo (80. Segecic), Kriwak (46. Osundina) en Sebaoui.

In de rij gaan staan de provincie: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, A. Büttner (76. Schoppema); Brittijn, Mahi (76. Yadir), Warmerdam; Colyn (66. Flakus Bosilj), Seuntjens (76. Haen) en Önal (35. Van Gilst).

GRAMelektronische kaarten) FC Dordrecht: Mbayo (32.), Segecic (84.)

GRAMelektronische kaarten) de provincie: Warmerdam (69.), Brittijn (87.)