FC Dordrecht is onstuitbare, onvergelijkbare doelpunten van ADO Den Haag – Voetbal International

FC Dordrecht heeft De Graafschap een zware klap toegebracht. De ploeg van Michele Santoni consolideerde vrijdagmiddag de vierde plaats in de categorie Keukenkampioen door op eigen veld de rivaal uit Doetinchem te verslaan. ADO Den Haag maakte tegen SC Cambuur dankzij twee fraaie doelpunten een einde aan een slechte reeks.

FC Dordrecht is onstuitbare, onvergelijkbare doelpunten van ADO Den Haag
© Professionele opnamen

Op een avond waarop Willem II, Roda JC Kerkrade en FC Groningen niet speelden was FC Dordrecht-De Graafschap het affiche dat de meeste aandacht trok. De wedstrijd tussen de twee nummer twee begon spectaculair, met een schitterende openingstreffer van Ilias Sebaoui. Met een gebogen schot in de verre hoek liet hij Thijs Jansen kansloos.

Het antwoord van De Graafschap kwam al snel. Drie minuten na de 1-0 kopte Ralf Seuntjens de gelijkmaker na een pass van Mimoun Mahi. Daarna werd direct het woord gegeven aan Dordrecht, die via Dylan Mbayo op de paal schoot. Dit alles gebeurde in het eerste kwartier. Het laatste half uur van de eerste helft was echter minder aantrekkelijk.

In de tweede helft kwam Dordrecht dankzij aanvoerder Mathis Suray weer op voorsprong. De middenvelder bleef kalm toen hij negen minuten na rust oog in oog kwam te staan ​​met Jansen. De Graafschap moest opnieuw beginnen, maar kon niet meteen reageren. Dordrecht handhaafde de voorsprong en maakte wederom een ​​krachtig statement.

ADO Den Haag had van de voorgaande zeven wedstrijden slechts één gewonnen en de laatste twee verloren, waardoor men uitkeek op succes in Leeuwarden. Hij raakte SC Cambuur, die vandaag met vijf verdedigers speelt en in dit systeem twee keer had gewonnen zonder een doelpunt tegen te krijgen. Maar Cambuur kon voor de derde keer op rij de nul niet houden.

Henk Veerman maakte het verschil in Fryslân. De ADO-aanvaller had in de eerste helft al magie gezaaid met een fenomenaal schot, waarna hij Yannick van Osch tegenkwam en de doelman van Cambuur kort na rust met een spectaculaire omhaal geen optie meer gaf. De Volendammer scoorde zijn twintigste doelpunt van dit seizoen: daarmee is hij samen met Martijn Kaars van Helmond Sport topscorer van KKD.

Na het spel van Veerman kreeg ADO volop kansen om nog meer doelpunten te maken. Zij werden echter verslagen en daardoor bleef Cambuur, die niet goed genoeg speelde om een ​​punt te pakken, in de wedstrijd. Dit duurde tot vlak voor tijd: daarna maakte invaller Dhoraso Klas er met een schitterend afstandsschot 0-2 van. ADO heeft nu drie punten meer dan De Graafschap en staat vijfde.

Bij MVV Maastricht was er de afgelopen week nauwelijks sprake van voetbal, omdat het voortbestaan ​​van de club ernstig in gevaar is. De worstelende Limburgers bezorgden hun fans vrijdag in ieder geval een gezellige avond. Tuna Tasci, Dailon Livramento en Mart Remans scoorden voor MVV, dat de ene kans na de andere kreeg en Helmond Sport verdiend versloeg. Die ploeg lijkt de strijd om de play-offs definitief te staken.

TOP Oss toonde veerkracht in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. De bezoekers kwamen dankzij een doelpunt van Ozan Kökcü op een 0-1-voorsprong, maar TOP draaide in de tweede helft de boel om. Abel Stensrud zorgde met een prachtige spitsgoal voor de gelijkmaker, waarna Arthur Allemeersch de stand binnen kopte en de stand op 2-1 bracht. TOP behaalde al haar derde overwinning in de vierde periode.

Telstar presteert sinds het vertrek van Mike Snoei opvallend goed en doet het ook in het vierde kwartaal erg goed. Vrijdag werd Jong PSV verslagen door doelpunten van Mohammed Tahiri, Devon Koswal en Zakaria Eddahchouri. Laatstgenoemde keerde terug na een langdurige blessure en vierde dat meteen met een doelpunt; zijn twaalfde van dit seizoen. Net als TOP Oss heeft Telstar drie van de vier vierdekwartduels gewonnen.