Dordrecht verslaat ook De Graafschap en blijft vierde | RTL Nieuws

FC Dordrecht versloeg ook De Graafschap in de eerste divisie. De Zuid-Hollanders waren op eigen veld met 2-1 te sterk voor de Superboeren, die bij winst de thuisploeg zouden hebben ingehaald.

Ilias Sebaoui en Mathis Suray scoorden voor Dordrecht, dat voor de achtste keer op rij ongeslagen bleef. Ralf Seuntjens deed namens De Graafschap iets terug. Dordrecht speelde in het seizoen 2014-2015 in de Eredivisie, maar eindigde de laatste acht seizoenen op het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen gaat de ploeg van coach Michele Santoni zeker op zoek naar een plek in de play-offs.

Nummer 4 FC Dordrecht staat nog 3 punten achter nummer 3 FC Groningen, dat zondagmiddag (12.15 uur) tegen NAC Breda speelt. Nummer 2 Roda JC speelt zondag (16.45 uur) ook thuis tegen VVV-Venlo. Maandag staat een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht op het programma voor koploper Willem II.

Met de overwinning hield Dordrecht ook nummer 5, ADO Den Haag, tegen. De Haagse inwoners wonnen met 2-0 van SC Cambuur. Henk Veerman scoorde kort na rust het eerste doelpunt. De Volendammer raakte hem met een soort omhaal. Hij ontving de bal met zijn rug naar het doel en stopte hem over zijn hoofd in het Friese doel. Het was al zijn twintigste doelpunt van het seizoen. Dhorasa Klas bepaalde in blessuretijd de eindstand.