Het werelddoelpunt van Veerman levert ADO belangrijke punten op en ook Dordrecht blijft strijden voor promotie

ADO Den Haag en FC Dordrecht hebben de strijd om promotie naar de Eredivisie nog niet opgegeven. Beide ploegen maakten geen fouten in hun vrijdagavondduels tegen SC Cambuur en De Graafschap. Hoewel het gat naar de tweede plaats nog aanzienlijk is, is er voor ADO en Dordrecht nog ruimte voor promotie.

SC Cambuur – ADO Den Haag 0-2

ADO Den Haag kwam in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt tegen Cambuur, de nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie. Henk Veerman pakte een lange bal in Bergkamp-stijl en ontsnapte voor doelman Yannick van Osch, maar de doelman redde uitstekend.

Het artikel gaat verder onder de video.

In de tweede helft was het een succes voor Veerman, en hoe. De aanvaller ontving de bal in een moeilijke positie, maar legde hem met een halve omhaal zeer atletisch in het doel. In het restant van de wedstrijd hield ADO stand en kwam zelfs op 0-2 dankzij een doelpunt van Dhoraso Moreo Klas. Dit brengt ADO op 58 punten in de Kook Kampioen Divisie.

FC Dordrecht – De Graafschap 2-1

FC Dordrecht kent een prima seizoen en kan nog dromen van promotie naar de Eredivisie, terwijl De Graafschap slechts twee punten minder heeft dan Schapenhoofd. Daarom was het eerste deel erg aantrekkelijk. Ilias Sebaoui zette de thuisploeg na acht minuten op voorsprong met een fantastisch afstandsschot. Kort daarna voerde Ralf Seuntjens het Superboerenklassement aan.

Voor Dordrecht was dit het eerste doelpunt op eigen veld sinds december. Nog geen tien minuten na rust kwamen de Dordtse ploegen weer op voorsprong dankzij aanvoerder Mathis Suray. Die voorsprong gaven ze uiteindelijk niet uit handen, dus promotie is nog steeds mogelijk voor de ploeg van Michele Santoni.