FC Groningen wint overtuigend van FC Emmen

FC Groningen won zondagmiddag op overtuigende wijze de herstelwedstrijd tegen FC Emmen met 0-3. Het was een succesvol Paasweekend, want vrijdag versloeg Groningen ADO Den Haag met 0-2.

In de eerste helft was Groningen na twintig minuten spelen al op voorsprong gekomen. Thom van Bergen maakte er na een hoekschop 0-1 van. Een paar minuten later scoorde Leandro Bacuna de 0-2. Dit was ook het resultaat van de rust.

Romano Postema scoorde in de tweede helft na een uur spelen de 3-0.

FC Groningen staat met 63 punten na 32 competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen divisie op de derde plaats en heeft na de overwinning in Emmen officieel de derde seizoenstitel veroverd. Roda JC heeft zondagavond één punt voorsprong op Groningen door Jong PSV met 3-2 te verslaan. De eerste twee clubs op de ranglijst promoveren rechtstreeks naar de Premier League.

FC Groningen speelt zondag 7 april de thuiswedstrijd tegen NAC Breda.