Groningen verslaat het zwakke Emmen en pakt de derde helft, Roda JC ongedeerd

FC Groningen blij

VoetbalGewijzigd

FC Groningen weet niet van stoppen in de eerste divisie. In Emmen en tegen de Dog Rugby derby wonnen ze met 0-3 en pakten daarmee de titel van de derde periode. De Groningers zijn sinds 2 februari ongeslagen in de competitie en kennen tot nu toe een uitstekend 2024.

FC Emmen heeft op zijn beurt na de winterstop lang gezocht. De laatste twee wedstrijden werden weliswaar gewonnen, maar tegen Groningen had de ploeg weinig in te brengen.

Door de overwinning van Groninger stond de ploeg even tweede, Roda JC degradeerde de ploeg van coach Dick Lukkien een paar uur later met een 3-2 overwinning op Jong PSV naar de derde plaats. De tweede plaats geeft recht op directe promotie.

In werkelijkheid zou de wedstrijd tussen Emmen en Groningen op 19 januari gespeeld worden. De wedstrijd werd destijds afgelast vanwege een uitbraak van het norovirus bij de Groningers.

In Drenthe kwam de ploeg van voormalig Emmen-trainer Dick Lukkien na twaalf minuten op voorsprong. Jeugdexponent Thom van Bergen kwam binnen.

Zes minuten later scoorden de bezoekers opnieuw. De routinier Leandro Bacuna (32), eveneens afkomstig uit de Groningse jeugdploeg, maakte zich los en schoot effectief vanaf de rand van het gebied.

Nummer 17

In de 63e minuut maakte Romano Postema er 0-3 van. Hij was de onhandige verdediging van Emmen te slim af en versloeg doelman Eric Oelschlägel. De aanvaller scoorde zijn zeventiende doelpunt van de competitie.

Toen was de wedstrijd ten einde. Emmen kon het niet meer, Groningen hoefde het niet meer te doen, waardoor de stand 0-3 bleef.

Roda JC verslaat Jong PSV

In een uitverkochte Herdgang herwon Roda JC tegen Groningen de tweede plaats. Dankzij de 3-2 overwinning op Jong PSV staat de ploeg van Kerkrade nu één punt voor op FC Groningen.

Roda won nipt van Jong PSV

Roda JC kende geen goede start, Jevon Simons kon naar believen langs de rechterkant rennen, zijn afgeweken pass naar Emir Bars was op maat gemaakt en de 18-jarige kon de bal langs doelman Calvin afwerken. . Raatsie. Zo stond het al na twee minuten 1-0 voor de ploeg van trainer Wil Boessen, die eind dit seizoen afscheid neemt van Jong PSV.

weer leiding

Na 23 minuten brachten de Limburgers de stand opnieuw op gelijke hoogte. Doelman Niek Schiks nam een ​​ogenschijnlijk niet al te ingewikkeld schot van Enrique Peña Zauner, waardoor Vaclav Sejk de 1-1 kon scoren.

Roda wilde meteen de voorsprong opzoeken, maar in de 28e minuut was het Jevon Simons die de Eindhovense beloften opnieuw de voorsprong bezorgde: 2-1.

Aan de rand van de pauze waren de zaken weer in evenwicht. Schalke-huurling Joey Müller stuurde de bal vakkundig van buiten het strafschopgebied de hoek in.

Beslissende Daneels

Roda zocht in de tweede helft uit alle macht naar de overwinning. PSV wist lange tijd overeind te blijven, maar moest dat in de 75e minuut met tien spelers doen na een tweede gele kaart voor CJ Egan-Riley.

Lennerd Daneels, voormalig Jong PSV’er, raakte met een trefzeker afstandsschot even later de 3-2.