AZ verslaat Vitesse moeiteloos en schuift binnen één punt van FC Twente

ALKMAAR-AZ boekte zaterdagavond de derde overwinning op rij. Thuis werd het 2-0 tegen Vitesse dankzij doelpunten van Dani de Wit en Vangelis Pavlidis.

Als we het hebben over een getrouwe weergave van de wedstrijd, dan kunnen daar vraagtekens bij gezet worden, want met een beetje geluk had na 10 minuten al 2-0 op het scorebord kunnen staan. Van Bommel kopte in de zesde minuut de bal binnen. De kopbal werd van richting veranderd en De Wit rondde de rebound af. Een millimeter buitenspel onderbrak echter een vroeg Alkmaardersfeest. Een feest dat enkele minuten later leek te ontstaan, toen Pavlidis vanaf rechts binnenkwam en zijn schot gered zag worden door Vitesse-doelman Room.

Ook in het vervolg van de eerste helft waren er volop kansen voor de ploeg van Maarten Martens, met vrijwel niet te missen kansen voor Van Bommel en Pavlidis en ook voor Sven Mijnans. Toch wisten de Arnhemmers ongeschonden de rust te bereiken.

Na de pauze veranderde het panorama niet, AZ drukte af en toe een kleine kans voor Vitesse en het was dus wachten op het moment waarop AZ zou scoren. Dat gebeurde uiteindelijk in ’53.Mijn minuut toen Dani de Wit uit een corner binnenkopte.
Pavlidis tekende zijn 24 in minder dan tien minutenMijn doelpunt van dit seizoen voor de eindstand toen hij na een pass van Myron van Brederode de bal in de touwen van Vitesse schoot.

Het is de derde overwinning op rij voor AZ. Alkmaarders FC Twente is binnen één punt gekomen. De Enschedeërs spelen vandaag thuis tegen Heracles Almelo en kunnen het verschil met AZ daardoor weer vergroten naar 4 punten.