Kleine maar verdiende overwinning voor Barça op Las Palmas

Raphinha viert zijn doelpunt tegen Las Palmas

Voetbal

Barcelona leed geen schade in de thuiswedstrijd tegen Las Palmas. De nummer twee van Spanje won nipt, maar verdiend, met 1-0 van de nummer tien. Daarmee verkleinde het gat met koploper Real Madrid tot vijf punten, dat zondag tegen Athletic Bilbao speelt.

De thuisploeg had de wedstrijd voor rust moeten beslissen. Zeker omdat Las Palmas in de 24e minuut met tien man overbleef, toen doelman Álvaro Vallés Raphinha torpedeerde.

Doelpunten van Robert Lewandowski en Raphinha werden echter afgekeurd en ook de Pool raakte de lat.

De introductie van Joao Félix op iets minder dan een uur doorbrak de impasse. De Portugees vond Raphinha met een prachtige pass en de Braziliaan rondde af met een kopbal. Las Palmas bleef aandringen, maar moest genoegen nemen met een schot van Alberto Moleiro in de zijkant van het net.