Mede dankzij Pavlidis’ 24e doelpunt versloeg AZ Vitesse

Voetbal

Zie de samenvatting van AZ – Vitesse

In Alkmaar werd een kunstje van Vitesse verwacht en ondanks de grote dominantie van AZ duurde het lang voor de Arnhemmers. Dani de Wit brak in de 53e minuut de strafschop voor AZ en Vangelis Pavlidis maakte een einde aan de wedstrijd: 2-0.

Dankzij de overwinning blijft AZ strijden om de derde plaats in de Eredivisie en komt directe degradatie steeds dichterbij voor Vitesse.

De indeling in de eerste divisie.

De Wit dacht vanaf het begin de 1-0 voor AZ te hebben gemaakt, maar de VAR constateerde voor het doelpunt dat Pavlidis buitenspel stond. Hierdoor bleef de stand op 0-0 staan ​​en bleef de stand tot aan de rust staan, ondanks eenrichtingsverkeer richting het doel van Vitesse-doelman Eloy Room.

De Wit kopt goed en schiet op de paal

Wonder boven wonder hield Room in de eerste helft de nul en in de tweede helft ging de eerste kans naar de bezoekers. Thomas Buitink ontsnapte aan de aandacht van de AZ-defensie en schoot hard tussen de benen van Riechedly Bazoer en de vuisten van doelman Mathew Ryan.

Even later was het een succes voor AZ. Dani de Wit kopte knap een corner achter Room binnen.

Dani de Wit viert de 1-0 tegen Vitesse.

Pavlidis scoorde zelf 2-0, zijn 24e doelpunt van het seizoen. De topscorer van de Premier League stal de bal op de middenlijn van Carlens Arcus, gaf hem door aan invaller Myron van Brederode en schoot vervolgens zijn voorzet in het doel.

Met zijn doelpunt schoof de Griek op naar de vierde plaats op de lijst van AZ-topscorers aller tijden in de Premier League. Met 52 goals liet hij Mounir El Hamdaoui (51) en Kenneth Perez (51) achter zich. Alleen Kees Kist (212), Pier Tol (85) en Kristen Nygaard (82) wonnen er meer.

De Wit raakte in de slotfase de buitenkant van de paal en het werd 2-0 in Alkmaar.