Koploper FC Twente komt uit verliesreeks met overwinning op ADO Den Haag

Marit Auee

Voetbal

Koploper FC Twente heeft ten koste van ADO Den Haag drie belangrijke punten behaald in de strijd om de titel. De Enschedeërs, die aan een slechte streak zitten, wonnen op eigen veld met 1-0 en zijn met nog drie speelrondes te gaan een stap dichter bij de negende landstitel in de clubgeschiedenis.

Door de overwinning op ADO bedraagt ​​het verschil met Ajax zeven punten. De Amsterdamse club speelt zondagmiddag tegen SC Heerenveen.

FC Twente was wanhopig op zoek naar de overwinning. De maand maart was slecht voor de ploeg van coach Joran Pot. FC Twente werd in de kwartfinales van de beker uitgeschakeld door Feyenoord, verloor thuis met 3-0 van Ajax in de competitie en verloor afgelopen zaterdag twee punten tegen AZ, dat in de slechtste stand staat, door in Alkmaar met 2-2 gelijk te spelen. De voorsprong op Ajax werd daardoor teruggebracht tot vier punten.

Club in vorm

In ADO bevond FC Twente zich met een club in vorm op het winderige sportpark Schreurserve. ADO won drie van de laatste competitiewedstrijden, speelde één keer gelijk en steeg naar de vijfde plaats in het klassement. Maar het was de thuisploeg die op rechts begon en in de dertiende minuut op voorsprong kwam. De 1-0 kwam er dankzij een roterende overtreding van Marisa Olislagers die werd afgemaakt door Marit Auée.

Na een stormachtig begin kwam FC Twente, dat eerder dit seizoen met 3-2 won in Den Haag, niet door. ADO kwam beter in de wedstrijd en kreeg in de 38e minuut een grote kans op de gelijkmaker.Na goed voorbereidend werk van Louise van Oosten schoot Lobke Loonen van dichtbij recht op doelman Daniëlle de Jong.

Een kwartier na rust stond Elena Dhont op 2-0. Maar de Belgische spits van Twente, die voor het eerst sinds 7 mei aan de basis stond na een zware voetblessure, schoot over. FC Twente bleef de betere ploeg, maar doelpunten vielen er niet meer. Opvallend is dat Daniëlle Noordermeer tien minuten voor tijd in botsing kwam met Liz Rijsbergen. De ADO-verdediger kreeg een waarschuwing en de Twente-aanvaller raakte geblesseerd.

Feyenoord wint

Feyenoord stond tegenover Telstar. De wedstrijd tussen de achtste en tiende van het klassement eindigde met een 3-0 overwinning voor de plaatselijke club. Een strafschop van Esmee de Graaf in blessuretijd zorgde voor 1-0, na rust maakten Emma Pijnenburg en Zoï van de Ven (strafschop) er 3-0 van op sportcomplex Varkenoord.