FC Groningen maakt flinke winsten

FC Groningen versloeg ADO Den Haag vrijdagavond met 2-0. Groningen domineerde vrijwel de hele wedstrijd het duel.

Bij rust stond het 0-1 dankzij een doelpunt van Romano Postema. Na twintig minuten spelen scoorde Postema de 1-0 na een knap achterhakje van Thom van Bergen en via Luciano Valente. ADO Den Haag kon geen grote kansen creëren.

Ook in de tweede helft bleef Groningen het heft in handen houden. Na ruim een ​​uur spelen scoorde Johan Hove na opnieuw een steekpass van Valente. 0-2 was tevens de eindstand.

FC Groningen staat één punt achter nummer 2 Roda JC en heeft het gat op ADO Den Haag vergroot

FC Groningen heeft nu 60 punten na 31 competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie. Aanstaande maandag, Paasmaandag, speelt FC de herstelwedstrijd tegen FC Emmen. De openingswedstrijd vindt plaats om 14.30 uur op de Oude Meerdijk.