Willem II ruikt de Eredivisie; Grote opluchting voor De Graafschap na een laat doelpunt

Willem II is een stap dichter bij promotie naar de Eredivisie. Koploper Tilburg won vrijdagavond eenvoudig van Helmond Sport (0-2) en staat nu negen punten voor op het als derde geplaatste FC Groningen. Ondertussen wist FC Emmen te onderhandelen met Jong Ajax, waar Oualid Agougil zijn visitekaartje overhandigde. MVV Maastricht boekte een knappe overwinning op NAC Breda (1-2).

Helmond Sport-Willem II 0-2

Willem II had het moeilijk bij Helmond, waar hij balbezit genoot maar niet veel kon creëren. Jeremy Hilterman kwam dichtbij, maar de aanvaller raakte bijna het doel. Het doelpunt van Tilburg viel kort voor rust. Ringo Meerveld ontving de bal aan de linkerkant van de zestiende, sneed naar binnen en schoot wonderwel met zijn rechtervoet binnen de paal: 0-1. Aan de rand van de rust stond de stand zelfs op 0-2. Nick Doodeman gaf een verrassend lage bal op Thijs Oosting, die afmaakte met zijn linkervoet.

Een prachtige buffer voor Willem II, die na rust nauwelijks problemen kende. De inwoners van Tilburg waren soms nog gevaarlijk. Zo had een sterke voorzet van Doodeman geen nut en schoot Hilterman naast doelman Wouter van der Steen. Aan de andere kant voorkwam Willem II-doelman Joshua Smits dat de spanning terugkeerde in de wedstrijd. Ook Jeremy Bokila moest even nadenken over een doelpunt.

Halverwege de eerste helft kwam De Graafschap op voorsprong. Een voorzet vanaf links kwam niet bij Ralf Seuntjens terecht, die de rebound zag vallen op Basar Önal, die na pass van Simon Colyn de tweede paal binnenkopte: 1-0. Op slag van rust had Philip Brittijn moeten scoren of weglaten. Er gebeurde niets en Brittijn moest genoegen nemen met een boze blik van Seuntjens.

Na rust eiste Jong AZ meerdere strafschoppen op, die niet werden bestraft. Dave Kwakman, die meerdere keren gevaarlijk werd, slaagde er niet in de stand gelijk te trekken voor de Alkmaarders. De Graafschap stond met de rug tegen de muur en een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker. Jorn Berkhout zette het laatste punt in een zeer vloeiende aanval: 1-1. Al in blessuretijd was de stand 2-1. de superboeren. Xandro Schenk kopte zeer goed.

NAC Breda – MVV Maastricht 1-2

NAC en MVV zorgden pas na rust voor vuurwerk. De aanwezige linksback Manel Royo zag in de 54e minuut een voorzet van MVV-verdediger Bryant Nieling: 1-0. De Limburgers, die grote financiële nood hebben, hadden moeite om weer in de wedstrijd te komen. Invaller Tunahan Tasci bleek een superinvaller door de bal na ruim een ​​uur spelen onder de lat te crashen. Tasci zelf werd kort voor tijd tot winnaar van de wedstrijd gekroond, na uitstekend voorbereidend werk van rechtsback Andréa Librici: 1-2.

FC Emmen 4-2 Jong Ajax

FC Emmen, dat in roze truien speelde om aandacht te vragen voor zaadbalkanker, hoefde alleen maar te zien hoe Kayden Wolff Eric Oelschlägel aanviel. De aanvaller kwam Oelschlägel tegen en ook bij de daaropvolgende hoekschop had Emmen succes. Dat gebeurde even later ook, toen Skye Vink tegen de lat kopte. De Amsterdammers hadden nog steeds het voordeel. Oualid Agougil scoorde vanaf een meter of twintig met binnenlinks zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal: 0-1.

Kort na rust bracht Emmen orde op zaken dankzij Desley Ubbink, die van dichtbij de verre hoek vond: 1-1. Emmen bleef aandringen en de stand werd al snel 2-1. Lucas Bernadou zag zijn volley door niemand aangeraakt, waardoor de voorsprong van Drenthe een feit was. Voor Emmen leek niets mis te gaan totdat Agougil de bal op het middenveld ontving en in het strafschopgebied dribbelde. De creatieveling schoot wonderwel met zijn linkervoet: 2-2.

Emmen wist zich echter snel te herstellen, en hoe. Jorrit Smeets schoot briljant vanaf een meter of dertig rond de verre paal: 3-2. De beslissing viel tien minuten voor tijd. Maarten Pouwels kopte schitterend naar de tweede paal: 4-2.

FC Eindhoven – SC Cambuur 0-3

Eindhoven en Cambuur probeerden in de beginfase sterk in de aanval te gaan. Het waren de bezoekers die in de 25e speelminuut en via Milan Smit op voorsprong kwamen: 0-1. Kort daarna was Remco Balk het niet eens met de beslissing van scheidsrechter Laurens Gerrets. Balk pakte de bal uit frustratie even op, maar bleef verder kalm. Voor Gerrets was het echter reden genoeg om de gele kaart te tonen, zijn twaalfde dit seizoen. Balk nam wraak door kort voor rust met een prachtige omhaal de 0-2 te markeren voor Cambuur. Daniël van Kaam sloot de wedstrijd in Eindhoven met nog ruim een ​​kwartier te gaan af: 0-3.

Telstar – Jong FC Utrecht 5-1

Al na 55 seconden kwam Telstar op voorsprong dankzij Cain Seedorf, die van dichtbij zijn eerste doelpunt scoorde voor de Noord-Hollanders: 1-0. De voorsprong van Telstar verdween in de twintigste minuut. Een pass vanaf het middenveld was te precies voor spits Jesse van de Haar, die alsnog teleurgesteld was toen Lynden Edhart de bal bij de tweede paal ontving: 1-1.

In de 40e minuut kwam Telstar opnieuw op voorsprong. Jay Kruver zag dat Andreas Dithmer zijn zware poging niet goed verwerkte. De Deen keek toe hoe Mohammed Tahiri de vallende bal raakte: 2-1.

Kort na de 3-1 van Mees Kaandorp vier minuten na rust werd het ook 4-1 voor Telstar. Seedorf leverde een uitstekende inzet op links en liet Tahiri van dichtbij het volgende doelpunt scoren. De uitstekend spelende Seedorf bekroonde zijn wedstrijd met zijn volgende doelpunt, profiteerde van een misverstand in Utrecht en scoorde eenvoudig: 5-1.

VVV-Venlo – TOP Oss 2-0

De VVV zocht lange tijd naar een gaatje in de TOP Oss-defensie in De Koel. Voor rust hadden de Limburgers moeite om grote kansen te creëren. Pas in de 66e minuut wist Elías Sierra de ban te verbreken. De Belgische buitenspeler sneed vanaf de rechterflank naar binnen en schoot vervolgens hard naar links midden: 1-0. Na een pass van Sierra zelf zette Pepijn Doesburg de eindstand met een fraaie score neer: 2-0.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele ranglijsten en het speelschema op onze Keuken Kampioen Divisie pagina.