RTV Maastricht – MVV verslaat NAC verrassend in horrorweek

In een week waarin de Geusselt sprak over de duurzaamheid van MVV, zette de club vrijdagavond alle zorgen even opzij. In het NAC-veld wonnen ze verrassend met 1-2.

MVV kende, zonder Smeets en Remans, beiden fit na de winterstop, een ontspannen eerste helft in Breda. De beste kans was voor Livramento, die na een kwartier op de paal terechtkwam. Een schot van Slegers, dat in een hoekschop werd afgekeurd door NAC-doelman Troost, vormde het tweede gevaar voor de Sterrendragers. NAC speelde in de eerste helft zeer teleurstellend; De Brabanders namen slechts enkele onschuldige afstandsschoten.

Andere CNA
Na rust kreeg MVV al snel een klap te verduren. Een voorzet van Royo werd aangetikt door MVV-verdediger Nieling en verdween achter doelman Matthys: 1-0. NAC speelde aan het begin van de tweede helft harder en MVV kwam ternauwernood door. De ploeg van Maurice Verberne bereikte echter al snel hetzelfde niveau. Na een goede aanval viel de bal voor de voeten van invaller Tasci, die op de lat terechtkwam: 1-1.

Kansen voor een nieuwe leider
Daarna keerde het spelpatroon van de eerste helft terug, waarmee NAC de toeschouwers niet verwende. Er waren kansen. Een schot dat Boere vlak voor het doel afweerde was de grootste kans. Toen Garbett een vrije trap kreeg, werd de middenvelder geblokt door een teamgenoot, waardoor Matthys de bal makkelijker kon tegenhouden.

zege
MVV zocht via een stiekeme kans naar de overwinning. En het arriveerde. Na een bliksembreak maakte Tasci zich weer los en schoot de bal in de lange hoek: 1-2. MVV hield stand, want Haugen zag Haugen in blessuretijd vanaf de rand van het strafschopgebied naast mikken. En zo houdt MVV, te midden van de financiële storm, het vooruitzicht op het bereiken van de play-offs in stand.