ADO Den Haag verliest thuis van FC Groningen

Vooralsnog zal ADO Den Haag de strijd om directe promotie moeten afwachten. Thuis verloor de ploeg van Darije Kalezic met 0-2 van FC Groningen. De doelpuntenmakers waren Postema en van Bergen.

De wedstrijd tegen FC Groningen was in alle opzichten een bijzondere avond. Niet alleen omdat deze wedstrijd een echte kraker was in de Keuken Kampioen Divisie, maar ook omdat voor de wedstrijd Van Hintum (500 wedstrijden betaald voetbal), Derijck (150 wedstrijden in dienst van Den Haag) en Veerman (verkozen tot beste speler van de derde keer) werden in de kijker gezet. Daarbij kwam nog de goede sfeer en het grote aantal toeschouwers dat de Haagse ploeg die avond kwam aanmoedigen.

lr240329ab23627

Voor de strijd om de derde plaats moest coach Darije Kalezic het doen zonder Asante, Van Hintum en Ché, die allemaal geblesseerd waren. Hierdoor was er een startplaats gereserveerd voor Koudoussou, Absalem en Vigen.

In de beginfase van de wedstrijd was het een kwestie van testen van de teams in het Bingoal Stadion. Het waren de bezoekers die iets meer dominantie hadden, maar afgezien van een afstandsschot creëerden ook zij geen noemenswaardige kansen. Toch wisten ze na 18 minuten spelen de score te openen. Postema kon de bal van dichtbij raken, waardoor ADO Den Haag opnieuw een lastige opgave kreeg om de achterstand weg te werken.

lr240329ab11147

In de daaropvolgende helft gebeurde er relatief weinig in het Bingoalstadion, al was het balbezit nog steeds in het voordeel van de bezoekende ploeg. ADO Den Haag zou gevaarlijk kunnen worden nadat Vlak pinch-hitter Koudossou de diepte in stuurde. De rechtsback zag zijn voorzet vervolgens van richting veranderd worden door Vigen. ADO Den Haag kon in de eerste helft niets forceren, waardoor de stand bij rust nog 0-1 was.

De ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. En nu moest ook ADO Den Haag het aanvaarden dat FC Groningen opnieuw de eerste kans mocht scoren. Hove schoot vol overtuiging, maar zijn schot ging net naast.

lr240329ab11595

Van der Sande, die de start van deze wedstrijd vanaf de bank moest aanschouwen omdat hij terugkeerde van een lichte blessure, stond nog geen minuut op het veld toen hij zijn kans kreeg. Koudossou speelde heerlijk met zijn directe tegenstander, Van der Sande betrad het strafschopgebied van doelman Jurjus, helaas stond de aanvaller op een teen afstand, waardoor hij zijn voet niet hard genoeg tegen de bal kon zetten en zag zijn poging helaas mislukken. .

lr240329ab11660

ADO Den Haag leek de wedstrijd beter onder controle te hebben, maar moest in die fase opnieuw een doelpunt tegenhouden. Van Bergen had de bal vóór ingrijpen: 0-2. En zo werd de taak voor de Hagenaars met nog 25 minuten te gaan een stuk lastiger. De thuisploeg probeerde het wel, maar was keer op keer ontevreden. De ruim 11.000 aanwezige toeschouwers in het Bingoal Stadion zagen de wedstrijd eindigen: 0-2.