Sterke zege voor FC Dordrecht tegen FC Den Bosch, hoofdrol Mbayo en ‘t Zand

In de basiself van Dordrecht valt niet veel op. De enige verrassing was de afwezigheid van centrale verdediger Jop van der Avert, evenals het aantal 350 (!) uitfans die in vier bussen naar Brabant reisden.

Kriwak verlaten

Het eerste kwartier bood weinig spektakel. FC Dordrecht moest echter al vroeg een wissel doorvoeren: spits René Kriwak kwam in botsing met Nick de Groot en kon niet verder. Korede Osundina was zijn vervanger. Aanvoerder Mathis Suray zorgde voor het eerste echte gevaar, al was zijn schot makkelijk voor doelman Krisztián Hegyi. Aan de andere kant ging een hoekschop van Arsenal Bossche-huurling Salah Oulad M’hand naast.

Hoogtepunten waren lange tijd schaars. Beide ploegen kenden een slordige eerste helft, met veel misverstanden en inschattingsfouten. Invaller Osundina kreeg een grote kans uit een corner, maar schoot naast.

Sterke explosie van ‘t Zand

Uit het niets kwam FC Dordrecht echter kort voor rust op voorsprong. Dylan Mbayo serveerde voor Shiloh ‘t Zand, die geen moment twijfelde en zijn ploeg met een trefzeker schot in de rechter benedenhoek op voorsprong zette: 0-1.

Na rust waren de Dordtse ploegen helemaal los. Mbayo maakte met een briljante variant van een vrije trap zijn tweede doelpunt van het seizoen, waarna ‘t Zand vanuit ongeveer dezelfde hoek genadeloos toesloeg en Hegyi kansloos liet: 0-3. Eén of meerdere bezoekende fans gooiden bier op het veld, waarna het duel ruim tien minuten werd stilgelegd.

Lage vlucht getest

Na de onderbreking kwam er een einde aan de strijd in De Vliert, waar FC Dordrecht maar liefst acht keer op rij had verloren. Verschillende banken kregen nog hun kans, terwijl belangrijke spelers als Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui en beide doelpuntenmakers in het laatste kwartier werden gered.

FC Den Bosch, dat liet zien waarom het dit seizoen ondermaats presteert in de KKD, stond erbij en keek toe. De stand bleef 0-3, waardoor FC Dordrecht opschoot naar de vierde plaats. Volgende week, thuis tegen De Graafschap, kan de ploeg deelname aan de play-offs veiligstellen.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux, Kluivert, Tsoungui (Smolarczyk/59), Hilton (Brit/59); Ontvanger, ‘t Zand (Shein/73), Suray; Mbayo (Bronkhorst/73), Kriwak (Osundina/13), Sebaoui (Segecic/73)