Topklasse FC Dordrecht op bezoek bij De Vliert

FC Den Bosch speelt vrijdagmiddag in De Vliert tegen FC Dordrecht. De Schapehoofd kent een goed seizoen en wordt daarom een ​​mooie uitdaging voor de inwoners van Den Bosch.

Afgelopen zaterdagmiddag speelde FC Den Bosch in Maastricht tegen MVV. Na 22 minuten kreeg FC Den Bosch een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, nadat Dennis Gyamfi in de zestiende werd teruggedrongen. Verdediger Leroy Labylle kreeg een rode kaart voor zijn overtreding en FC Den Bosch kreeg een strafschop. Het schot van spits Kacper Kostorz werd echter gestopt door doelman Romain Matthys. Na de rode kaart van MVV had FC Den Bosch veel balbezit, maar de ploeg van Tomasz Kaczmarek kon de thuisploeg niet bereiken. Een kwartier voor tijd wist de thuisploeg op voorsprong te komen. Na een lastige situatie voor het doel van FC Den Bosch wist Remans te scoren. Een slotoffensief van de ploeg uit Den Bosch bleef uit, waardoor de Boschbewoners zonder te scoren huiswaarts keerden.

FC Dordrecht speelde twee weken geleden hun laatste wedstrijd. Op vrijdag 15 maart speelde FC Dordrecht thuis tegen FC Eindhoven. Aan deze wedstrijd begonnen De Schapelopen goed, een kopbal van Kriwak ging naast het doel en een afstandsschot van ‘t Zand explodeerde op de lat. Na ruim een ​​half uur dacht Kriwak te scoren uit een hoekschop, maar scheidsrechter Alex Bos gaf aan dat de bal niet over de lijn was gekomen. FC Dordrecht bleef ook in de tweede helft druk uitoefenen, een kwartier voor tijd schoot invaller Segecic hard tegen de paal, waarna Schuurman de rebound rechtstreeks op Eindhovense doelman Brondeel schoot. In de blessuretijd was er opnieuw een gevecht voor het doel van FC Eindhoven, Schuurman viel uiteindelijk aan, maar de bal werd door Dahlhaus van de lijn gehaald. Het was dan ook een klein wonder dat deze wedstrijd doelpuntloos eindigde.

Vorig seizoen versloeg Stadion De Vliert vrijdag op overtuigende wijze de bezoekers. FC Den Bosch begon sterk aan deze wedstrijd, na vijf minuten confronteerde Ryan Leijten de doelman, Liam Bossin wist zijn inzet te wijzigen en een vroege voorsprong voor Den Bosch te voorkomen. Na een halfuur aandringen verscheen de voorsprong eindelijk op het scorebord. Tomas Kalinauskas gaf een voorzet vanaf de basislijn, deze voorzet werd door Elso Brito onder druk van Faris Hammouti omgezet in een eigen doelpunt. Tien minuten later wist FC Den Bosch de score te verdubbelen. Dennis Gyamfi, Tomas Kalinauskas, Gedion Zelalem bevrijdden Danny Verbeek op links met een prachtige combinatie. De creatieve Verbeek liep de bal richting de bijlijn in de zestiende, waarna hij met een verwijderde bal Faris Hammouti wist te vinden. De veelzijdige Hammouti rondde de bal van dichtbij af. Tien minuten in de tweede helft zorgde FC Dordrecht opnieuw voor de spanning in de wedstrijd. Tidjany Touré speelde binnen het strafschopgebied en week op slimme wijze af van Victor van den Bogert, waarna de Franse aanvaller subtiel de linkerhoek wist te vinden. Toch bleef het daarna niet lang spannend. Faris Hammouti won een duel op het middenveld en wendde vervolgens Danny Verbeek af met buitenrechts. Verbeek versloeg doelman Bossin één-op-één en scoorde daarna. Na de 3-1 werd de wedstrijd rustig gespeeld en bleven de drie punten in Den Bosch.

Tomasz Kaczmarek: “Morgen is er weer een wedstrijd waarin we onszelf kunnen testen. FC Dordrecht is misschien wel de meest talentvolle ploeg uit de competitie. Morgen zullen we ons best moeten doen om resultaten te boeken. Aan de andere kant weten we ook dat we van iedereen kunnen winnen, vooral thuis.”

De start is om 20.00 uur in stadion De Vliert. De game is te zien op het ESPN-schakelkanaal en op ESPN Watch.

Begin de dag met het nieuws uit uw gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en registreer. Lokale nieuwskapitein.