Landslake Lions blijven achter bij nummer twee

LANDSMEER – Afgelopen zaterdag arriveerden de Gouda Bouncers op het ICL. De wegwedstrijd werd met een kleine marge verloren, dus de basketbalspelers van Landslake Lions wisten dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Nu was het ook het weekend van de bekerfinale en naast de dames deden ook de spelers onder 22 van de Lions mee. Daarom werden de bekende jeugdspelers gered en zijn nu de onder 18-spelers Abel Beersma en Sam de Roos opgeroepen.

Landslake begon in een groot gebied. De Bouncers vonden snel de oplossing. Na het eerste kwart, bij 19-25, ging de wedstrijd man tegen man. Dit bleek nog erger te worden en bij de rust leek de wedstrijd voorbij. 26-47 stond op het bord geschreven.

De technische staf besloot toen tot een andere zonevariant, de ‘box and one’. Opgemerkt werd dat speler Tobias van Steenis veel scoorde voor de Bouncers, maar hij stond ook vaak in het middelpunt van de aanval. Door hem zeer stevig te verdedigen haalde Landslake Lions de angel uit het spel van de Bouncers en al snel begonnen ze aan een geweldige race om de achterstand in te halen.

Uiteindelijk stond de stand na zeven minuten op 50-56. De Bouncers waren al aan een time-out ontsnapt en probeerden te ontsnappen aan de strakke verdediging van Landslake Lions. Ondanks de sterke aanmoedigingen vanaf de tribunes konden de basketballers van Landsmeer het niet volhouden. De ondermaatse selectie begon de Landslake Lions te verdelen en hun kracht was uitgeput. De Bouncers namen opnieuw het initiatief en wonnen de wedstrijd met 76-85.

Helaas verloren de U22-spelers de bekerfinale tegen BS Leiden in Almere. Na een aarzelende start maar met een uitstekende tweede helft wonnen zij ook. Resultaat 67-79.

Topscorers: Ibrahim Louh 25, Dolf Veltman 23.