FC Den Bosch ging ten onder in een regenachtig Maastricht

FC Den Bosch ging zaterdagmiddag op bezoek bij De Geusselt. FC Den Bosch speelde driekwart van de wedstrijd met een extra man, maar kon daar niet van profiteren. 1-0 voor MVV.

FC Den Bosch begon de wedstrijd tegen MVV Maastricht met vier andere namen vergeleken met de wedstrijd van vorige week tegen Willem II. Ojrzynski, Zelalem, Ikeshita, Maas en Gyamfi maakten deel uit van de basiself. Mede door het ontbreken van vier internationals moest Kaczmarek veel wijzigingen aanbrengen in het wedstrijdformulier.

De eerste kans van de wedstrijd ging naar de thuisploeg. Na 5 minuten passeerde MVV aan de rechterkant. Een strak voorzet belandde voor de voeten van Remans. De spits leek met gemak de 1-0 te scoren, maar een fraaie redding van Ojrzynski voorkwam het doelpunt. De doelman bleef even geschokt op de grond liggen, maar kon na een korte behandeling de wedstrijd vervolgen.

Wat lange tijd onmogelijk leek, werd na een kwart van de wedstrijd werkelijkheid. FC Den Bosch kreeg een strafschop. Een lange bal van achteren van Teun van Grunsven zorgde ervoor dat Gyamfi vrij voor doel bleef. De buitenspeler kwam oog in oog te staan ​​met de doelman en de bal belandde op de stip. Labylle kreeg de rode kaart vanwege de overtreding.

Kacper Kostroz stond achter de bal. De aanvaller schoot de bal door het midden, waarbij doelman Matthys de bal met zijn voeten wist rond te draaien.

Na ruim een ​​halfuur spelen gaf MVV opnieuw een teken van leven. Mart Remans kreeg binnen het strafschopgebied een dubbelkans: schot 1 werd geblokt, de tweede poging ging naast het doel.

Na de rode kaart bepaalde FC Den Bosch de wedstrijdrichting. De ploeg had vaak de bal en zocht naar een uitweg. Nick de Groot was de man die er twee keer het dichtst bij kwam. Na 43 minuten gooide Dennis Gyamfi de bal gevaarlijk voor het doel. De buitenspeler aan de overkant kon simpelweg geen contact maken met de bal, ook al was er niemand om hem heen. Een minuut later was het weer De Groot. Ditmaal kon doelman Matthys een schot uit een korte corner tegenhouden.

Na de pauze bleef het speelpatroon hetzelfde. FC Den Bosch had de bal, maar kon de thuisploeg niet bereiken. Lange perioden van balbezit eindigden vaak voordat er een schot kon worden afgevuurd. Pas in de 66e minuut kon de eerste doelpoging van de tweede helft gescoord worden, Kostorz kopte in de handen van Matthys.

Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een lastige situatie voor het doel van FC Den Bosch weet Remans te scoren. Opeens had de aanvaller de bal aan zijn voeten en schoot deze met zijn rechterhand achter Ojrzynski.

In de slotfase van de wedstrijd bracht Kaczmarek Danny Verbeek en Rein van Hedel in. Voor laatstgenoemde een mooi moment. Hij doorliep meerdere teams in ons jeugdteam en maakte vanavond zijn debuut bij het eerste elftal.

In het eindtoernooi kon FC Den Bosch geen doelpunt meer maken. Het eindoffensief bleef uit en de inwoners van Den Bosch keerden zonder te scoren huiswaarts. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht op het programma. Tot dan!