Voetbaloverzicht voor zaterdag 23 maart – Nieuwkoops

De negentiende speelronde stond wederom op het menu van de verschillende voetbalclubs. Voor velen de mogelijkheid om te ambiëren naar de laatst overgebleven prijzen: een periodetitel of een kampioenschap. Voor anderen een nieuwe kans om naar de veilige zone te gaan, ter wille van zelfbehoud…

Nieuwkoop – SVC’08 0-0

Deze week noemde coach Boris van Es in een interview met onze journalist Theo Leliveld al het grootste probleem van SV Nieuwkoop: het gebrek aan scorend vermogen. Dat bleek vanmiddag opnieuw. De coach kan niet anders dan vanuit een strakke verdediging op zoek gaan naar de bevrijdende doelpunten. Deze kwamen noch uit Nieuwkoop, noch uit Wassenaar.

TAVV-ESTO 0-1

De thuisploeg begon uitstekend aan deze wedstrijd en toonde een enorme vechtlust. Van der Hout was tot tweemaal toe dicht bij de openingstreffer en ook Van Wijk mikte op het doel van Bodegraaf. Een langzame maar zekere redding van doelman Zweers met de voeten zorgde ervoor dat het initiatief naar de bezoekers ging. Vijf minuten na rust kon Mouthaan met een kopbal scoren: 0-1. De rest van de wedstrijd bleef ESTO de baas en TAVV probeerde opportunistisch succes te boeken. De Aardammers slaagden daar niet in.

DoCoS – Zevenhoven 0-2

De weken van de bekende rietjes duren al een hele tijd voor de mannen van Danny ter Hoeve. In Leiden kende de ploeg een uitstekende eerste helft en werd beloond met twee doelpunten: 0-2. Na rust kon de thuisploeg het roer niet meer omgooien en wist Zevenhoven drie punten te scoren en beweegt zich langzaam maar zeker richting de promotie/degradatieplaatsen.

ASC – Altior 3-0

De Langeraarders stonden tegenover een tegenstander die vooral in de eerste helft in goede vorm was, maar daarna flink wat punten verspeelde. In de beginfase was Altior iets superieur, maar de eerste grote kans was voor ASC. Net binnen het midden van het doel slaagde Ed van der Weijden er niet in om de oranjehemden op voorsprong te zetten. Na opnieuw een goede kopkans voor ASC was de rust doelpuntloos. In de achtenvijftigste minuut kwam ASC op voorsprong met een bal die hoog over doelman Van Tol stuiterde: 1-0. Altior probeerde het toen nog, maar miste geluk in de slotfase. Elf minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door het tweede doelpunt van Oegstgeest. Het derde doelpunt had puur statistische waarde.

Sporting Leiden – Nicolaas Boys 3-2

De wedstrijd was nog niet koud begonnen toen er al een bal achter de Nieuwveense doelman stond: 1-0. Nicolaas Boys moest daarom vanaf minuut één aanvallen. Na achttien minuten had dit enig effect, want Sven Hoogervorst rondde een knappe zwart-groene aanval af: 1-1. Toen volgde een duel dat nauwelijks de moeite waard was om naar te kijken. Beide teams verloren de bal. De collectieve vrije dag kreeg extra prestige doordat de lokale bevolking onverwachts weer op voorsprong kwam: 2-1. Vier minuten later, ruim in de extra tijd, viel opnieuw een Leids doelpunt. Milan Hoogervorst scoorde het uiteindelijke doelpunt, al had dit doelpunt weinig betekenis.

Meerburg-NSV’46 3-0

Coach Dennis Tijssen wist vooraf dat dit een van de beste voetbalploegen in zijn categorie was. NSV’46 nam echter de regie over en stelde verschillende opties voor. Terwijl de hele NSV’46 aan een bal terug dacht, besliste de scheidsrechter anders en gaf een hoekschop aan de thuisploeg. Uit deze corner viel meteen een doelpunt: 1-0. Met deze score werd de rust bereikt en leek alles mogelijk. Al na twee minuten werd de wedstrijd als verloren beschouwd voor de noorderlingen omdat ze in die fase twee doelpunten moesten toestaan: 3-0. De wit-rode ploeg kon die mentale klap niet verwerken, waardoor Meerburg de leiding nam in de strijd om de ereposities.

Bolnes-Deportivo 5-1

Een paar weken geleden stonden beide teams tegenover elkaar op het Govert van Tilburg Sportpark. In die wedstrijd bleef de wedstrijd lang spannend, maar uiteindelijk won de koploper (2-3). In de terugwedstrijd was er geen sprake van spanning, want de Ridderkerkers wisten nog voor rust door te breken tegen hun rivaal (2-0). Na de thee zetten de blauwwitten hun scoringsreeks voort en verdubbelden de voorsprong voordat Sportief terug kon komen (4 -1) was de uiteindelijke uitslag voor de mogelijke toekomstige kampioen van deze categorie: 5-1.

(Foto: Kees Verhaar)