Terugkeer in stadion levert AZ Vrouwen veel enthousiaste fans en een punt op tegen Twente

AZ kwam dankzij Floor Spaan verrassend snel op voorsprong tegen FC Twente. De topscorer van het team had slechts vier minuten nodig om de 1-0 te maken. Dit werd op de tribunes met veel applaus ontvangen.

De vreugde was van korte duur. Vier minuten later was het gelijk: doelman Femke Liefting scoorde een beslissend doelpunt en dat was het werk van Renate Jansen. Ondanks dat AZ slechts de negende plaats in de competitie bezet, wisten ze de koploper een goede wedstrijd te bieden. Een minuut na de gelijkspel had Spaan de 2-1 kunnen maken, maar zijn poging belandde naast de paal.

Tien procent extra

Niet AZ, maar Twente kwam op voorsprong. Ella Poddemors kwam halverwege de eerste helft over het middenveld, kwam van rechts binnen en schoot hard achter Liefting. AZ zocht de gelijkspel met steun van het publiek. De duizenden kinderen, vrienden en familie scandeerden luid en duidelijk ‘AZ’ door het hele stadion, wat het team tien procent extra opleverde.