Rijsoord wint in Dordrecht |

Rijsoord deed zaterdag goede zaken in Dordrecht met een 0-1 overwinning. De Crows zijn de komende twee weken weg en dan moeten we afwachten wat de concurrentie doet. Rijsoord zit momenteel midden in de competitie, maar heeft de meeste wedstrijden gespeeld.

De meeste teams hebben één wedstrijd minder gespeeld en sommige zelfs twee wedstrijden minder. De komende weken kunnen er nog wijzigingen plaatsvinden en pas dan kunnen we zien waar Rijsoord werkelijk staat in het klassement. De overwinning van zaterdagmiddag is echter een enorme boost voor het vertrouwen van de ploeg.

Maar zaterdagmiddag was opnieuw belangrijk voor de Crows. Een overwinning zou enige verlichting bieden en bij een gelijkspel of een nederlaag zou het spook van degradatie steeds dichterbij komen. Voor coach Johan Versluis waren er geen bijzonderheden in zijn selectie. Bij aanvang van de wedstrijd ontbrak alleen assistent-grensrechter Arie de Klerk, dus reservespeler Sander Oudijn nam de honneurs waar.

Het bleek dat Arie al op zomertijd zat en daardoor pas later kwam opdagen en de vlag van Sander kon overnemen. Hij deed het goed en beter dan zijn collega Frans Stal, die met zijn manier van scoren een punt of meer voor zijn team probeerde te ‘winnen’. Dit tot grote frustratie van de Rijsoord-aanhangers. Gelukkig miste de goede scheidsrechter Stef Bogers hem een ​​keer en kon Rijsoord het eerste doelpunt maken.

Maar daarvoor was er een spannende wedstrijd. Niet op een hoog niveau, maar de opwinding wierp veel vruchten af. Vooral in het begin was het een evaluatie van beide ploegen, en vooral de thuisploeg ondervond blijkbaar nog steeds de gevolgen in Zwijndrecht, waar ze afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Pelikaan verloren. Het ontbrak de Dordtenaren aan echte overtuiging om te winnen. Het spel ging heen en weer. In de tiende minuut volgde de eerste kans van Rijsoord, toen Francesco Messina hard voorzet, maar Casper Gerritse kon de bal niet goed raken. In die periode presteerde Rijsoord goed en kwam gelijk met de thuisploeg. De Crows hadden meer balbezit en waren meer in de aanval dan de thuisploeg. En ook verdedigend speelde Rijsoord goed, want er werden nauwelijks kansen weggegeven.

Moeilijk opnieuw opstarten

Na de pauze zag het spel er totaal anders uit. EBOH zocht nadrukkelijk naar het eerste doelpunt en Rijsoord moest zich verder terugtrekken. Het was duidelijk een lastige herstart voor de Crows en dat is vragen om problemen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Rijsoord meer controle en waren de aanvallen soms scherp. Een eerdere overtreding werd door de Stal-assistent ten onrechte buitenspel gefloten, maar bijna tien minuten na rust wist Lulu Statia te ontkomen, maar op weg naar het doel kwam ze in botsing met doelman Jan-Arie Kouwenhoven, die zijn arm gebruikte om te draaien. de weddenschap op een hoekschop. Er had zeker meer moeten gebeuren, maar in de 66e minuut werd er toch gescoord. Anass Rachidy gaf een diepe pass op zijn maat en Enriqué Edomaruse liet doelman Kouwenhoven kansloos; 0-1.

Rijsoord vierde feest, in tegenstelling tot zijn assistent Stal, die zijn superioriteit moest erkennen terwijl hij de scheidsrechter een trap gaf. Hierna bleef de wedstrijd spannend en werd er in een hoog tempo gespeeld. Met nog minder dan tien minuten te spelen maakte Jesse Verveer een uitstekende redding, waardoor EBOH niet de gelijkmaker kon scoren. EBOH bleef zoeken naar meer, maar kon niet voorkomen dat Rijsoord na negentig minuten en nog een paar minuten in gejuich uitbarstte en drie welverdiende punten pakte voor Kraaiennest.

Rijsoord: Jesse Verveer – Damian Muller – Timo Versteeg – Kevin Versteeg – Vince van Nes – Chakib Lechheb – Francesco Messina (46. Enriqué Edomaruse – 88. Floris Plomp) – Lulu Statia – Danny Haasdijk – Casper Gerritse (77. Michael Harding) – Anas Rachidy.