FC Groningen wint van Top Oss

FC Groningen won zondagmiddag met 3-0 van Top Oss. Bij rust was de stand 1-0.

FC Groningen begon energiek aan de wedstrijd. De ploeg toonde initiatief en zocht veelvuldig naar het eerste doelpunt. Na enkele kansen scoorde Johan Hove na een hoekschop. Dit was ook het resultaat van de rust.

In de tweede helft kreeg Groningen een strafschop toegekend nadat invaller Isak Määttä in het strafschopgebied werd neergehaald. Doelman Havekotte wist de genomen strafschop van Bacuna te stoppen. Een paar minuten later was het een succes en wist Valente te scoren: 2-0.

Na vele doelpogingen en twee buitenspelpartijen scoorde Kristian Lien uiteindelijk het derde doelpunt. Met de drie punten stijgt FC na 24 wedstrijden naar de vijfde plaats in de KKD.

Afgelopen donderdag was het ook feest toen Groningen na ruim 120 minuten spelen en de strafschoppenreeks de halve finale wist te bereiken. Het was een mooie week.