Goes debuteert met een nul Ryan

ALKMAAR – Negen AZ-spelers spelen in deze interland voor hun nationale ploeg. Zo jaagt Vangelis Pavlidis met Griekenland op een ticket naar het EK en Wouter Goes voor het eerst met Jong Oranje. Mathew Ryan en Yukinari Sugawara spelen in de WK-kwalificatiewedstrijden voor hun land.

DONDERDAG:
Junioren Oranje – Jong Noorwegen | 1-2
De debutant Goes had donderdag net als zijn clubgenoten Ruben van Bommel, Myron van Brederode en Ernest Poku een basisplaats in Jong Oranje. De ploeg van Michael Reiziger speelde in Nijmegen een oefenwedstrijd tegen Noorwegen. Oranje kende geen goede start, want de Noren kwamen al na twee minuten op voorsprong. Slechts een kwartier later maakte Van Bommel de stand opnieuw gelijk, maar de tegenstander won de wedstrijd dankzij een doelpunt in de tweede helft: 1-2.

Griekenland – Kazachstan | 5-0
Pavlidis speelde donderdag niet voor Griekenland. De spits bleef de hele EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan op de bank, maar zag zijn ploeg met 5-0 winnen.

Australië – Libanon | 2-0
AZ-doelman Ryan stond als aanvoerder van Australië tussen de palen. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Libanon hield de finaleplaats de nul. Benoemen de voetbalfans Keanu Baccus (St. Mirren) opende na vijf minuten de score en Kyle Rowles (Hearts) maakte er bij rust 2-0 van.

Portugal U20 – Tsjechië U20 | 2-2
Ook Gonçalo Esteves bleef op de bank. Zonder de vleugelverdediger speelde Portugal Onder 20 in een kwalificatiewedstrijd voor het EK met 2-2 gelijk tegen Tsjechië.

Japan – Noord-Korea | 1-0
Met Sugawara in de basis behaalde Japan ook een overwinning in de WK-kwalificatie. Noord-Korea werd in het Japan National Stadium in Tokio met 1-0 verslagen. Ao Tanaka (Fortuna Düsseldorf) scoorde al vroeg in de wedstrijd het enige doelpunt. Sugawara speelde 74 minuten.