Heracles Almelo schakelt FC Groningen uit in oefenduel – Heracles

Heracles Almelo schakelt FC Groningen uit in oefenduel – Heracles – AAVISIE

Donderdag 21 maart 2024

In een besloten oefenwedstrijd versloeg Heracles Almelo FC Groningen met 4-1 in het eigen Erve Asito. In een wedstrijd waarin er aan beide kanten felle concurrentie was, waren de Almelose ploegen het meest efficiënt en vonden ze vier keer een gaatje in de verdediging.

Na tien minuten stond het al 1-1
Er waren nog maar tien minuten gespeeld toen de stand al 1-1 was. Het gebrek aan communicatie in de verdediging van Heracles Almelo zorgde ervoor dat de Groningers op voorsprong kwamen toen Thom van Bergen doelman Fabian de Keijzer versloeg. Heracles herstelde zich razendsnel en het was Jizz Hornkamp die de gelijkmaker scoorde.

In het begin lastig

FC Groningen maakte het met oud-Herac-spelers Marco Rente en Joey Pelupessy het de Almelose ploeg aanvankelijk lastig, maar echt gevaar dreigde niet. Vijf minuten voor rust kwam Heracles Almelo op voorsprong toen een aanval van Marko Vejinovic in handen van Emil Hansson belandde. Zijn voorzet ging over iedereen heen, inclusief FC Groningen-doelman Hidde Jurjus, en de bal bleef achter de doellijn aan de binnenkant van de paal. De stand was 2-1 en de rust was aangebroken.

Veel veranderingen in de tweede helft.
Beide ploegen maakten veelvuldig gebruik van wissels, wat gebruikelijk is in een oefenwedstrijd. De tweede helft begon met Thomas Bruns, Jetro Willems, Sven Sonnenberg en Mohammed Sonkoh en meteen was het aanvoerder Thomas Bruns die met een scherpe treffer de voorsprong opvoerde naar 3-1. Heracles Almelo dicteerde de wedstrijd en gaf weinig toe aan de noorderlingen. Het spel werd slordiger en het aantal overtredingen nam toe. Het geel was er voor de leider van de Heracles-aanval, Jizz Hornkamp. Een kwartier voor tijd verhoogde Hornkamp zelf de stand naar 4-1 door een goede balontvangst van Marko Vejinovic, die ook voor de eindstand zorgde. Het comfortabel verslaan van de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie is een prima resultaat voor een ploeg die nogal wat spelers miste.