Roda JC zegeviert in de derby tegen MVV met 0-3 – 045online

MAASTRICHT – In een spannende derby behaalde Roda JC een overtuigende 0-3 overwinning tegen MVV. Hoewel MVV voor rust enkele belangrijke kansen creëerde, liep Roda JC na rust simpel weg bij de Maastrichters.

Door de overwinning keerde Roda JC terug naar de tweede plaats in het klassement, terwijl MVV na deze nederlaag, vanaf de veertiende plaats, uitgesloten lijkt te zijn van de play-offs.

De wedstrijd begon rustig, zonder grote kansen in de eerste tien minuten. Maar het was Roda JC-speler Arjen van der Heide die na een vrije trap de score opende. Met zijn linkerbeen haalde hij de bal buiten bereik van MVV-doelman Romain Matthys, die de bal aan de binnenkant van de paal achter zich zag verdwijnen.

Hoewel MVV probeerde op de achterstand in te spelen, slaagde de ploeg er niet in echt druk uit te oefenen op Roda JC. Na een halfuur Roda’s dominantie sloeg het momentum plotseling in het voordeel van MVV. Een kans voor Mart Remans werd echter gered door een katachtige reflex van Calvin Raatsie.

De wedstrijd bleef aantrekkelijk, met kansen voor beide ploegen tot aan de rust. Na rust kwam Roda JC comfortabel op een 0-2-voorsprong dankzij een doelpunt van Václav Sejk. Arjen van der Heide bezegelde de overwinning van Roda JC met een derde doelpunt, waardoor de eindstand 0-3 werd. Roda JC keert tevreden huiswaarts met drie belangrijke punten op zak.