Voetbalrecensie van afgelopen weekend: al het nieuws uit Delft

Algemeen

DELFT – Afgelopen weekend stonden er diverse interessante wedstrijden op het programma van onze regio. In Leiden stond Wippolder tegenover het sterke LFC en Vitesse Delft reisde af naar het Westland om het op te nemen tegen Monster. Op de Brasserskade stond de Delftse derby tussen Concordia en Ariston’80 op het programma.

Wippolder
Afgelopen dinsdag verloor Wippolder met maar liefst 3-0 van tweedeklasser RCL. In Wippolder hoefden ze niet veel te huilen, want afgelopen zaterdag was de ploeg van coach Mark Moen op bezoek bij de LFC. Wippolder begon niet goed aan de wedstrijd en dat werd snel afgestraft, waardoor het vroeg 1-0 werd voor de thuisploeg. Gelukkig bracht dit Wippolder niet in verwarring en ging hij eenvoudig voor de gelijkmaker, die na zo’n twintig minuten via Domenico de Vree kwam. Na de gelijkspel bleef Wippolder de aanval zoeken, wat ook tot 1-2 leidde door een doelpunt van Berto de Vree. Na de pauze volgde een zeer spannende wedstrijd, die de ploeg van Mark Moen uiteindelijk won. Dankzij de 1-2 overwinning en de resultaten op de overige velden mag Wippolder zich opnieuw als leider van de eerste C-klasse beschouwen! Volgende week speelt de ploeg de derby tegen RKDEO op eigen veld.

Vitesse-Delft
Het gaat al een hele tijd niet goed bij Vitesse Delft en er wordt al acht wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Vorige week maakte de club ook bekend dat de samenwerking met coach Ronald Hes voortijdig was beëindigd, waardoor de crisis compleet leek. Afgelopen zaterdag moest de Delftse club ook op bezoek bij Monster, de ploeg die al vijf wedstrijden op rij won en nu samen met CION meedoet om het kampioenschap. Toch was de eerste helft redelijk gelijkopgaand en kon Vitesse wat weerstand bieden. Helaas hield de ploeg het in de tweede helft niet meer vol en na ongeveer een kwartier kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Al snel stond het 2-0 en in de slotfase kon Vitesse niet meer stoppen. Uiteindelijk won Monster met 5-0 en zakte Vitesse naar de 12e plaats met 17 punten uit 17 wedstrijden. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Oliveo op het programma op Sportpark Tanthof Zuid.

Derby
Afgelopen zaterdag was het tijd voor de prachtige Delftse derby tussen Concordia en Ariston’80 aan de Brasserskade. Vorige week verloor de thuisploeg met 3-2 van Laakkwartier, Ariston’80 speelde met 1-1 gelijk tegen DSVP. Voor de wedstrijd bedroeg het verschil tussen beide ploegen slechts drie punten, wat meteen het belang van de wedstrijd duidelijk maakte. Ondanks hoge verwachtingen verliep de hele wedstrijd maar één kant op. Doelpunten van Karel Wittekoek en Eloy van Kessel De bezoekers stonden halverwege de wedstrijd al op een comfortabele 0-2 voorsprong, een voorsprong die in de tweede helft zelfs werd verdubbeld. Door deze 0-4 nederlaag blijven de zorgen van Concordia groot, terwijl Ariston’80 weer voorzichtig naar boven kan kijken.